Bestemming onbekend

  • jun 2020
  • Guido Verboom
  • 5
  • 542
  • 1
Voor iedereen
  • Alle leden mogen wijzigen

Gisteren op het Intranet in Zorg en Welzijn Zoom event op 23 juni 2020 gaf @rene de presentatie: Verbondenheid op afstand door Working Out Loud. Die sessie inspireerde mij wat gedachtes op papier te zetten en hier - volgens het WOL principe te delen. Dit is een eerste aanzet tot wat misschien wel een artikel kan worden. :-)

Versie 1 Eerste tekst en tag communitymanagement

Versie 2 Onderzoek gedaan naar een goede tag voor wol, ik kwam nog geen bestaande tegen, maar op basis van de mate waarin een woord voorkomt kies ik voor wol.

Leuk is dat ik in die zoektocht een artikel vond over "How To Engineer Serendipity"

https://wijvan.winkwaves.com/thoughts/39411

En dat is dan precies wat er gebeurt met het vinden van dat artikel, want daar zit ook een link met wat ik nu aan het schrijven ben.

Andere interessant bericht:

Social Interview met Peter Staal & René Jansen over #WOL https://wijvan.winkwaves.com/thoughts/46171

----

Op het intranetsymposium voor de zorg sprak René van Winkwaves over hoe je conversaties opzet in een sociaal intranet vanuit het working out loud principe. Het idee is dat je al in een vroeg stadium begint met communiceren over iets waar je aan werkt. In plaats van dat je 4 weken stil bent en dan - boem - een document aanlevert. Laat je vanaf het begin weten waar je mee bezig bent. Het resultaat is een beter document dat meer aansluit op de verwachtingen van de mensen om je heen.

De essentiële techniek die hier bij komt kijken is dat wat je communiceert goed te rubriceren is. Het essentiële gedrag is dat je dat ook doet. :-)

In dit volgbaar werken vindt er dus een verschuiving van bestemming plaats. Je stuurt niet meer een bericht naar iemand. Jij stuurt een bericht de wereld in zonder dat je bepaalt wie het gaat zien. Dat klinkt een beetje als flessenpost vanaf een onbewoond eiland. En het grote verschil is: het rubriceren. Daarin geef jij de intentie aan het bericht voor wie dit interessant kan zijn en een ander kan op basis van die rubricering opvangen wat voor hem of haar interessant is.

Meteen praktijkervaring: kijken welk trefwoord het beste past. De bovenste! :-)

Reacties

5 reacties, meest recent: 2 juli 2020

Trefwoorden