Urban Living Lab Breda: bouw jij mee?

  • mrt 2020
  • Madeleine de Wit
  • ·
  • Aangepast mrt 2020
  • 1220
Winksels

In het kader van zijn master Management & Innovation gaat Marcel Kesselring op zoek naar kennis over co-creatie in een zogenaamde quadruple helix learning community (QHLC). Een wat? Kort door de bocht: een learning community die bestaat uit vier spelers. Zo’n community is een belangrijk uitgangspunt bij Urban Living Lab Breda.

Urban Living Lab Breda

En wat is Urban Living Lab Breda? Een open innovatie-omgeving in Breda, zowel een fysieke omgeving alsmede een gezamenlijke aanpak. Het idee: in co-creatie via een learning community oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen in de regio Breda. De vier spelers zijn in dit geval burgers, studenten, bedrijven en overheid.

#QHLCStories

In zijn serie #QHLCStories neemt Marcel je mee in het onderzoek. Hij vraagt je om mee te denken en om jouw kennis en ervaringen ook te delen. 'We staan voor een nieuw tijdperk waar we alle kennis en expertise nodig hebben. Bouw jij mee?’ Klik hier om het eerste artikel in de serie te lezen: Grote maatschappelijke uitdagingen vragen om nieuwe vormen van samenwerken.

Online community

In maart 2020 is de online community van het het Urban Living Lab Breda live gegaan. Dit platform voor toekomstbouwers van de stad is gebouwd met Harmonics. Het idee van de community? 'Door samen lerend werken voorkomen we dat het wiel niet steeds opnieuw wordt uitgevonden. Dat wint tijd en inspireert.' Nieuwsgierig? Neem hier een kijkje op het platform!

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, Reinier de Graaf Groep en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.


Bron foto: LinkedIn/MarcelKesselring