Doorontwikkelen van je intranet: hoe pak je dat aan?

  • jun 2020
  • Madeleine de Wit
  • 2
  • 934
Dossier: Sociale Innovatie

Je bent al een aantal jaren betrokken bij het sociaal intranet van je organisatie en wilt nieuwe stappen zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld organisatorische veranderingen zoals een fusie waar je met het platform op in moet spelen. Hoe pak je dat aan? Evelyn Visschedijk van Spirit Jeugdhulp weet er alles van en deelt haar verhaal. Wanneer? Tijdens een interactieve sessie van het event Intranet in Zorg en Welzijn op dinsdag 23 juni 2020.

Een voorloper op het gebied van sociaal intranet

Evelyn is al sinds zes jaar communitymanager bij Spirit Jeugdhulp. Ze gaat in op de ontwikkelingen die het intranet in die periode heeft doorgemaakt. Daarbij gaat het onder andere om het betrekken van medewerkers, de inzet van gebruikersonderzoek, de combinatie van online en offline en de fusie met zorgorganisatie De Bascule*. Evelyn geeft niet alleen een kijkje achter de schermen bij haar platform. Ook gaat ze in op vragen en opmerkingen die deelnemers hebben rond de doorontwikkeling van hun eigen platform.

Spirit telt zo'n twaalfhonderd medewerkers en is voorloper op het gebied van sociaal intranet. Dat blijkt wel uit het feit dat deze organisatie in 2019 op de vijfde plaats stond van de ranglijst van Evolve. Dit adviesbureau stelt elke twee jaar een lijst op die aangeeft hoe ver organisaties zijn op gebied van interne sociale media. Met de vijfde plek stond Spirit vijf plaatsen boven KLM en een plek onder Heineken.

Meer informatie en aanmelden


* Spirit en de Bascule bundelen hun expertises en gaan vanaf de zomer van 2020 samen verder als Levvel.

Reacties

2 reacties, meest recent: 16 juni 2020