Winksels

Ambuplein: een onmisbaar onderdeel bij Ambulance IJsselland

  • 6 feb
  • Madeleine de Wit
  • ·
  • Aangepast 18 feb
  • 217
  • 1

Dinsdag 31 maart staat het sociale intranet Ambuplein van Ambulance IJsselland op het programma van het event Intranet in Zorg en Welzijn. En terecht! Het platform is in april 2016 gelanceerd en is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het dagelijks werk. Communicatieadviseur Milou van de Streek: “Mensen vinden er hun rooster, ze zien waar wegwerkzaamheden zijn, kunnen een melding doen als materialen op de auto defect zijn. En ga zo maar door.”

Het belang van communitymanagement en -managers

Ambulance IJsselland is de ambulancedienst in het noorden en westen van Overijssel. De organisatie telt 280 medewerkers. Daarbij gaat het onder andere om medewerkers op de meldkamer, kantoorpersoneel, ambulanceverpleegkundigen en – chauffeurs. De organisatie maakt veel werk van communitymanagement.

Milou van de Streek en Ingrid Woltinge besteden elk acht uur per week aan communitymanagement. Dat is veel in vergelijking met andere zorgorganisaties. Daar is dit vaak een bijzaak en kan de communicatieadviseur er hooguit een paar uur per week aan besteden. Milou: “We lossen technische ongemakken op, coachen collega's, helpen mensen met bijvoorbeeld het maken van groepen et cetera.”

Ambuplein blijft in de loop van de jaren groeien. Hoe dat kan? “Je moet blijven investeren en meegaan met de ontwikkelingen in je organisatie", aldus Ingrid. Het bijzondere is dat Ingrid normaal op de ambulance werkt als zorgambulancebegeleider. “Doordat ik dagelijks contact heb met collega’s, weet ik waar ze tegenaan lopen en kan ik ze makkelijk helpen als ze tegen problemen met het intranet tegenkomen.”

Meer informatie en aanmelden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.