Garage2020 wint Briljante Mislukkingen Award 2020

 • jan 2020
 • Madeleine de Wit
 • ·
 • Aangepast jan 2020
 • 2
 • 1256
Winksels

Goed bezig, die Garageleden van Garage2020! Op 16 januari wonnen zij de vakjuryprijs voor de meest briljant mislukte zorginnovatie. Huh? Mislukt, maar wel goed bezig? Jazeker! De missie van Garage2020 was om de jeugdzorg in 2020 overbodig te maken. Dat is helaas niet gelukt. Wat wel is gelukt, is het zogenoemde garage-denken onder de aandacht te brengen.

G-Moji app

Garage2020 ontwikkelt alternatieven voor de huidige jeugdhulp. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld met de G-Moji app. Een zelfhulp-app in ontwikkeling die jongeren met psychische problemen wil helpen hun emoties zichtbaar te maken. Hoe dat werkt, wordt uitgelegd op deze website. Leuk om te weten: deze app was vorig jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs.

Extra teamlid

Een ander voorbeeld: Extra teamlid, om uithuisplaatsing van kinderen zoveel mogelijk te voorkomen. Het is een spelbord en applicatie dat professionals en ouders helpt in te schatten welke hulp nodig is. Een combinatie van spel en data-analyse. Hoe het precies werkt, kun je hier teruglezen. Ook leuk om te weten: Extra Teamlid ontving vorig jaar twee keer een Gouden SpinAward.

Een betere wereld begint bij ...

Minder jeugdhulp. Of in dit geval eigenlijk: geen jeugdhulp. Daar zijn we waarschijnlijk voorlopig nog niet. Maar wat een fijn idee is het dat er zoiets bestaat als Garage2020. Net even een stap verder voor de jeugd. Of eigenlijk een stap in een misschien onverwachte richting. Namelijk de richting van design thinking en tech. Hoe cool, en vooral bijzonder, is dat?! Doe jij ook mee?

Reacties

2 reacties, meest recent: 27 januari 2020
 • Dank Winkwaves voor jullie geloof in ons en ondersteuning aan Garage2020 vanaf dag één!

  Een Briljante Mislukking is een goed bedoelde en voorbereide poging met andere uitkomst dan gepland en met waardevolle lessen. De missie van Garage2020 was het overbodig maken van jeugdhulp in 2020. Deze doelstelling is Briljant Mislukt: ondanks de inzet van Garage2020 collega's bleef de vraag naar jeugdhulp stijgen en verliep er veel anders dan gepland. Gaandeweg zijn er wel veel inzichten opgedaan over de obstakels op de weg naar een maatschappij waar jeugdhulp overbodig is. Voor het delen van deze lessen ontvingen wij vorige week zelfs de juryprijs!

  En met 4 jaar leerervaring op zak, gaan we door met onze missie.

  Als je meer wilt lezen over Briljante Mislukkingen of specifiek het Garage2020 verhaal deze vind je in hun tijdschrift wat je hier kan lezen https://www.briljantemislukkingen.nl/wp-content/uploads/2020/01/Nederlands-Tijdschrift-voor-Briljante-Mislukkingen-3e-Zorg-Editie-2020-1.pdf

  En de zorg voor de jeugd is van ons allemaal dus als je denk bij te kunnen dragen aan onze missie laat het mij vooral weten.