Minder e-mail bij Mobiel.nl met sociaal intranet Smart

  • sep 2019
  • Milou Reiche
  • ·
  • Aangepast dec 2019
  • 1737
Winksels

Op Hét Nationaal Intranetsymposium staat het sociale intranet SMART van Mobiel.nl op het programma, en niet voor niets. Volgens Kim van Leeuwen, projectmanager en product owner, wordt het platform goed gebruikt en reageren de medewerkers positief: “Men gebruikt het platform echt. Er worden nu ook veel minder mails rondgestuurd. Ikzelf ontvang vrijwel geen e-mails meer van collega’s.”

Mobiel.nl
Op Mobiel.nl maken klanten zelf de keuze voor een abonnement met smartphone, nieuwe telefoon of sim only-abonnement. Het bedrijf bedient zo’n 10 procent van de consumentenmarkt met een breed aanbod van nagenoeg alle providers en toestellen. Omdat er met veel verschillende partijen wordt samengewerkt, ontvangen de ongeveer 130 medewerkers van Mobiel.nl veel informatie over bijvoorbeeld acties, bundels en toestellen.

Vroeger gebeurde dat per e-mail. Kim van Leeuwen, projectmanager en product owner: “Ontvingen wij een mail van een provider met bundel- of prijswijzigingen, dan stuurden we vervolgens minimaal drie mails naar teamleiders binnen de organisatie. Zij gaven dat dan weer per e-mail door aan hun teams. Door de komst van Smart, ons sociaal intranet, gaat dat veel eenvoudiger. Nu worden nieuwe acties en providerwijzigingen daar gepost. Het platform is dus essentieel voor het primaire proces.”

Het platform maakt ook andere informatie beschikbaar. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld targets en statistieken zien over het aantal orders dat is geplaatst. Kim: “We werken samen aan dezelfde doelen; daarom is het goed om dit soort zaken te delen. Het zorgt voor meer betrokkenheid bij de organisatie.”