Werken bij Winkwaves
  • 97
  • 0
  • 0
  • 0

Betrokken

Lennie Kruithof

Vacature: Ruby DevOps

Winkwaves is op zoek naar een veelzijdig developertalent met DevOps ervaring en Ruby (on Rails) affiniteit. We hebben jou nodig voor het opschalen van onze operatie en voor het mee- en doorontwikkelen van Harmonics; onze flagship SaaS dienst. Als jij zulke ervaring mee kunt nemen en minstens van medior niveau bent zien we jouw motivatie graag tegemoet!

Wij van Winkwaves maken Harmonics: software voor kennisdeling, communicatie en samenwerking. Harmonics is social enterprise software voor intranetten en communities waarmee wij organisaties helpen om beter te verbinden, kennis te delen en te organiseren. Wij werken voor 100+ klanten die samen goed zijn voor 80000+ accounts. De eerste Git commit dateert uit 2006 en sindsdien zijn er 27000 veranderingen geweest. De applicatie bestrijkt 200+ modellen en onze architectuur omspant tal van andere bewegende onderdelen. Kortom, een complexe appliance waar je echt je tanden in kunt zetten.

Spreekt dit jou aan?

Wij hopen dat je affiniteit hebt met deze mate van complexiteit en bekend bent met de laatste ontwikkelingen en trends van de verschillende betrokken kennisdomeinen.Tegelijk verwachten we ook dat je business overwegingen meeneemt in je werk: ook saaie, betrouwbare technieken kunnen de juiste oplossing voor een probleem zijn. We kiezen daarbij alitjd voor een development-gedreven aanpak. We zien ook graag dat je op de hoogte bent van alle relevante design patterns en deze op het juiste moment weet in te zetten en je niet terugdeinst voor legacy code maar dat beschouwt als kansen om jouw refactoring skills te laten zien. En voelt een BDD gedreven werkwijze voor jou als een tweede natuur en de logische aanpak voor grotere applicaties, dan gaan we graag met je in gesprek.

Ben je er nog?

Op detailniveau hebben we nog meer te vertellen. Hoewel de nadruk tijdens het begin van je dienstverband aan de DevOps kant zal liggen, verwachten we dat de uiteindelijke ratio ongeveer 70% operations / 30% development wordt.

In eerste instantie ga je dus intensief aan de slag dus met de operations kant van Harmonics. Onze search engine, RabbitMQ queue, API integraties, SAML- en VPN klant-configuraties, web-, database-, (zfs)file-, jenkins-, development- en email-servers vragen allemaal hun aandacht. Daarnaast zijn we op dit moment ook bezig met een verhuizing van onze hosting. Een mooi moment om de geleerde lessen uit het verleden te verwerken en deels met een schone lei te beginnen.

Vanwege onze groeiambitie is het belangrijk dat we flexibel, schaalbaar en slim gaan werken met de distributie van applicaties en configuraties. Hoewel we die laatste deels regelen met Puppet, valt daar nog een hoop terrein te winnen. Jij helpt ons verder groeien richting continuous deployment, digitale werkhygiene, schaalbaarheid en stabiliteit. Op de langere termijn zien we hier ook de migratie naar een private cloud.

Naast DevOps is ook die 30% development minstens zo interessant. In het development proces staat testen en stabiliteit voorop. We proberen fouten voor te blijven en laten Jenkins ons daar graag bij helpen. Met verschillende linter scripts, Rubocops, Rspec- en Cucumber-testen werken we toe naar continuous deployment.

Wij vragen ervaring met:

  • Linux;
  • 3 jaar ervaring met Ruby of een vergelijkbare taal
  • Configuratie-management (Puppet, Ansible, Chef)

Ervaring met onderstaande technologie├źn geeft jou een voorsprong:

  • Continuous deployment (bv. op basis van Jenkins)
  • SSO integratie (AD, SAML)

  • Ruby (on Rails)

Wat nu?

Mocht je nog vragen hebben, bel ons (070 7 119 119) en vraag naar Lennie. Geen vragen, maar wel enthousiast? Dan ontvangen we je motivatie met CV graag per mail (lennie@winkwaves.com). We nemen dan contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten worden niet meegenomen in de procedure. Nee, echt niet.

Reacties

Plaats als eerste een reactie

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.