Dossier: Communitymanagement
  • 447
  • 0
  • 4
  • 3

Betrokken

Suzanne Neilen
Milou Reiche
Guido Verboom
Marco van Kampen
Vera Mackus
Marien van Os van den Abeelen
Anne van den Berg

Wat je als communitymanager van een antropoloog kunt leren

Voor Frankwatching schreef ik samen met @guidoverboom een blog over hoe inzichten vanuit de antropologie jou als communitymanager kunnen helpen.

Traditioneel gaat een antropoloog naar een dorpje ergens ver, ver weg. Woont daar een tijdje en komt terug met kleurrijke verhalen over de vreemden. Als de antropoloog in het dorpje ging wonen probeerde hij te begrijpen wat de mensen nou echt deden. Omdat taal soms een barrière was, bleek de meest effectieve manier om dat te achterhalen het meedoen met wat de mensen daar deden. Dit meedoen terwijl je ondertussen probeert te begrijpen wat er gebeurt, is de kern van antropologische methode en wordt participerende observatie genoemd.

Die onderzoekmethode is ook heel geschikt om naar hedendaagse organisaties te kijken en hoe die organisaties digitale middelen inzetten om mensen met elkaar te verbinden.

Lees verder op Frankwatching door op onderstaande link te klikken.

Reacties

4 reacties, laatste reactie: 26 april 2019omgekeerde volgorde

Guido Verboom

Superleuk om dit met jou te doen. Het leuke van op deze manier samenwerken is dat ik er ook veel van leer over wat voor mij belangrijk is.

Marco van Kampen

Leuk had je eerdere versie al gelezen. Ik zag dat de organisatie link bij auteurs, van jou Suzanne nog niet goed werkende link was.

Guido Verboom

Top! Link aanpassen kun je zelf als het goed is in je auteursprofiel.

Bij mij gaat het ook steeds mis.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.