Werken bij Winkwaves - een werkdag door de ogen van een developer

  • aug 2018
  • Lennie Kruithof
  • ·
  • Aangepast 5 jul
  • Bekeken2544
Werken bij Winkwaves

'Goedemorgen!' klinkt het vanaf het hoge bureau, waar @lennie net aan haar tweede bakje koffie is begonnen. Is het nog gelukt om die laatste spannende aflevering van La Casa de Papel op Netflix af te kijken? Vraagt ze. Waar ondertussen het koffiezetapparaat zijn best doet om een lekker bakje koffie te zetten, bespreken jullie de laatste bijzonderheden.

Je klapt je laptop open en bekijkt op Wijvan de laatste update voor het komende personeelsuitje #zinin. Ook zie je dat @stephanbecque alvast aan de keukentafel begonnen is. Je vraagt of hij jouw code op reviewboard nog even wil reviewen. In je ooghoek zie je iets geels door het raam heen klimmen. @lieselotslingerland is gearriveerd in haar gele motorpak.

@deborajoshi vraagt je om even mee te kijken naar de ontwikkeling van het compleet vernieuwde e-mail ontwerp. Hier is ze de laatste dagen druk mee bezig, maar ze loopt tegen een kleine bug aan. Gelukkig kun je haar snel verder helpen zodat ze met een goed gevoel weer een stap dichter bij het opleveren van de code komt.

Tijdens de gezamenlijke lunch aan onze picknicktafel aan het water, hoor je van één van onze consultants hoe fijn klanten de nieuwe drag-and-dropfunctionaliteiten vinden. Samen met een aantal collega's loop je een rondje rondom het terrein van Caballero Fabriek om een frisse neus te halen. Bij terugkomst in de unit is er met het gehele team een stand-up bij het Kanban-bord. Het team is blij met het aantal afgeronde tickets, de flow zit er goed in. Je bespreekt de staat van jouw eigen projecten, waarbij je door een goed idee van @marco direct een nieuw inzicht hebt gekregen. Hierdoor lijkt het probleem dat je had een stuk minder complex. Je bent weer volledig op de hoogte en gaat vol vertrouwen aan de slag.

Om 15.00 uur klapt @daniel zijn laptop dicht en trekt een sprintje naar zijn fiets. Hij roept nog snel: "`Er zijn goede golven ik ga richting strand". Tegen het einde van de dag roept @hans het team bijeen voor een technische update over de implementatie van het ontologie-project. Wat gaaf! Het werkt helemaal soepel en ziet er geweldig uit, complimenten voor het gehele team. Omdat succes gevierd moeten worden besluit je om samen met je collega's nog gezellig een drankje te doen, waarbij de biertjes uit eigen straat natuurlijk niet mogen ontbreken. Ontspannen ga je weer naar huis en halverwege de terugreis denk je: wat een heerlijke dag!

Wil jij dit team versterken? Reageer dan op een van onze vacatures!