Werken bij Winkwaves

Vacature: Ruby DevOps

 • mrt 2018
 • Lennie Kruithof
 • ·
 • Aangepast apr 2018
 • 4053

Winkwaves is op zoek naar een veelzijdig developertalent met Ruby (on Rails) ervaring en DevOps affiniteit. We hebben jou nodig voor het opschalen van onze operatie en voor het mee- en doorontwikkelen van Harmonics; onze flagship SaaS dienst. Als jij zulke ervaring mee kunt nemen en minstens van medior niveau bent zien we jouw motivatie graag tegemoet!

Wij van Winkwaves maken Harmonics: software voor kennisdeling, communicatie en samenwerking. Harmonics is social enterprise software voor intranetten en communities waarmee wij organisaties helpen om beter te verbinden, kennis te delen en te organiseren. Wij werken voor 100+ klanten die samen goed zijn voor 80000+ accounts. De eerste Git commit dateert uit 2006 en sindsdien zijn er 27000 veranderingen geweest. De applicatie bestrijkt 200+ modellen en onze architectuur omspant tal van andere bewegende onderdelen. Kortom, een complexe appliance waar je echt je tanden in kunt zetten.

Spreekt dit jou aan?

Wij hopen dat je affiniteit hebt met deze mate van complexiteit en bekend bent met de laatste ontwikkelingen en trends van de verschillende betrokken kennisdomeinen. We zien ook graag dat je op de hoogte bent van alle relevante design patterns en deze op het juiste moment weet in te zetten en je niet terugdeinst voor legacy code maar dat beschouwt als kansen om jouw refactoring OOP skills te laten zien. En voelt een BDD gedreven werkwijze voor jou als een tweede natuur en de logische aanpak voor grotere applicaties, dan gaan we graag met je in gesprek.

Ben je er nog?

Op detailniveau hebben we nog meer te vertellen. Hoewel de nadruk tijdens het begin van je dienstverband aan de DevOps kant zal liggen, verwachten we dat de uiteindelijke ratio ongeveer 30% operations / 70% development wordt.

In eerste instantie ga je dus intensief aan de slag dus met de operations kant van Harmonics. Onze search engine, RabbitMQ queue, API integraties, SAML- en VPN klant-configuraties, web-, database-, (zfs)file-, jenkins-, development- en email-servers vragen allemaal hun aandacht.

Vanwege onze groeiambitie is het belangrijk dat we flexibel, schaalbaar en slim gaan werken met de distributie van applicaties en configuraties. Hoewel we die laatste deels regelen met Puppet, valt daar nog een hoop terrein te winnen. Jij helpt ons verder groeien richting continuous deployment, digitale werkhygiene, schaalbaarheid en stabiliteit.

Het leeuwendeel, die 70% development, is namelijk minstens zo interessant. In het development proces staat testen en stabiliteit voorop. We proberen fouten voor te blijven en laten Jenkins ons daar graag bij helpen. Met verschillende linter scripts, Rubocops, Rspec- en Cucumber-testen werken we toe naar continuous deployment.

Wij vragen ervaring met:

 • Linux;
 • 3 jaar ervaring met Ruby of een vergelijkbare taal
 • Configuratie-management (Puppet, Ansible)

Ervaring met onderstaande technologieën geeft jou een voorsprong:

 • Continuous deployment (Chef, Jenkins, etc)
 • SSO integratie (AD, SAML)

 • Ruby (on Rails)

Wat nu?

Mocht je nog vragen hebben, bel ons (070 7 119 119) en vraag naar Hans. Geen vragen, maar wel enthousiast? Dan ontvangen we je motivatie met CV graag per mail (hans@winkwaves.com). We nemen dan contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten worden niet meegenomen in de procedure. Nee, echt niet.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.