Winkwaves verbindt en versterkt op #intra18

  • mrt 2018
  • Joris van Velzen
  • ·
  • Aangepast jun 2018
  • 1
  • 2624
Winksels

Verbinden, dat vinden wij van Winkwaves het leukste om te doen en helemaal in de categorie: Working Out Loud. Gewapend met draden WOL en een bord vol pijlers voor een waardevol sociaal intranet vroegen wij de bezoekers om hun top 10 pijlers met elkaar te verbinden. Dit leverde een ingewikkeld en dynamisch plaatje op aan het einde van de dag ;) René Jansen en Guido Pater pakten het podium tijdens de break-out sessies. Voor een volle zaal vertelde René over een Sociaal Intranet als spiegel van de organisatie en motor voor verandering. En werden de tips & tricks van Guido rondom de opzet van een sociaal intranet binnen de dynamische wereld van een ambulancedienst met enthousiasme ontvangen. Onderstaand een impressie voor hen die er niet bij waren en zij die er geen genoeg van kunnen krijgen.

Welke 10 pijlers maken jouw Social Intranet waardevol?
Tijdens het Congres Intranet namen we de proef op de som en startten een sociaal experiment door bezoekers letterlijk 10 pijlers met elkaar te laten verbinden. Door bezoekers te vragen een draadje WOL langs de meest waardevolle pijlers te wikkelen ontstond een dynamische wirwar van verschillende kleuren draadjes. Wie tijdens het Congres Intranet (#intra18) onze stand heeft bezocht, heeft gezien dat vele verschillende pijlers met elkaar verbonden zijn. Wij vonden het dan ook een mooie en inspirerende manier om doordacht met een Sociaal Intranet bezig te zijn en het eindresultaat mag er wezen!

Sociaal Intranet: Spiegel van de organisatie en motor van verandering
"Vanuit mijn perspectief bestaat de organisatie eigenlijk niet, maar dat is best lastig want je werkt er wel voor" René. Door de inzet van het platform ontstaan er veranderingen binnen een organisatie, maar een organisatie is niet tastbaar, je kunt het niet vastpakken. Hoe helpt Working Out Loud bij het creëren van een spiegel voor jouw organisatie? "Het is heel erg lastig als jij als zender altijd bepaald voor wie een bericht precies bedoelt is." René maakte onder andere de vergelijking tussen een mail gericht aan één specifieke collega en een bericht op een sociaal intranet waar collega's toegang tot hebben. Door actiever kennis te delen, volgbaar samen te werken en proactief bij te dragen aan een sociaal intranet weet je wat er speelt binnen de organisatie. Zo wordt het een spiegel van de organisatie.

Het succes van 'Ambuplein'
"Zijn jullie benieuwd naar de resultaten die het platform de organisatie en individuele medewerker heeft opgeleverd?" begon Guido Pater zijn sessie. Op een speelse manier nam hij iedereen mee in het verandertraject dat hij als projectleider bij RAV Ijsselland heeft ingezet. Hij ging onder ander in op de belangrijke rol van het MT tijdens het traject. Mede door bewustzijn te creëren bij het MT is het platform een groot succes. Inmiddels is Ambuplein zijn "start-up"-fase ontgroeid en is het platform elke dag van toegevoegde waarde bij het werk van een ambulance professional.

Maak een blauwdruk van jouw eigen social intranet
Ben je benieuwd hoe je jouw 10 pijlers voor een waardevol sociaal intranet vertaalt naar het gewenste online gedrag? Ga dan aan de slag met het maken van een blauwdruk van jouw eigen social intranet. Op 19 april 2018 organiseren wij een gratis Masterclass: Sociaal Intranet. Hierin gaan we dieper in op het rendement van een sociaal intranet, helpen we bij het creëren voor meer intern draagvlak en helpen wij je bij het samenstellen van jouw eigen sociaal intranet platform. Meld je aan, dan zien wij je terug op 19 april!

titel toegevoegd door opties
Aftermovie_intra18.mp4 mrt 2018 Joris van Velzen

Trefwoorden