Ambuplein blijkt een 'schot in de roos' voor ambulancedienst

  • mrt 2018
  • Joris van Velzen
  • ·
  • Aangepast aug 2019
  • 2203
  • 1
Winksels

Wat begon met de ambitie om drukke ambulancemedewerkers op een sociale manier te helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden, is uitgegroeid tot een waardevol platform waar iedereen de kans krijgt om écht mee te denken. Ambuplein, het sociale intranet van Ambulance Oost en RAV IJsselland, heeft gezorgd voor meer onderling interactie, kennisdelen en dialoog. Op het congres intranet deelt projectleider Guido Pater zijn ervaringen met het sociale platform en neemt hij je mee door de activatie methodiek die een zeer hoge participatiegraad wist te realiseren.

"Ambuplein is een schot in de roos"
In 2016 is binnen RAV IJsselland, de ambulancedienst voor het westelijke deel van Overijssel, een nieuw sociaal intranet gelanceerd onder de naam Ambuplein. Dit bleek een schot in de roos voor de 250 medewerkers verdeeld over 12 posten binnen een verzorgingsgebied van 530.000 bewoners. Het platform gooide al direct hoge ogen met een hoge participatiegraad en met de talrijke initiatieven die werden ontplooit.

Wat heeft het sociaal intranet opgeleverd?
Inmiddels bijna twee jaar verder is het platform zijn "start-up"-fase ontgroeid. Maar wat zijn de resultaten die het platform de organisatie en individuele medewerker heeft opgeleverd? Onder leiding van projectleider Guido Pater is sinds de implementatie van het platform een verandertraject ingezet, waarbij het platform is ingericht als verbinder van werkvloer en MT. Door de lancering van Ambuplein krijgt iedereen de kans om écht mee te denken op verschillende kennisgebieden. Voor ambulancemedewerkers die veelal onderweg zijn is het tevens een uitkomst om protocollen direct te raadplegen, het weer en wegopbrekingen te checken en collega's vragen te stellen over ervaringen en situaties die op het pad van een ambulancemedewerker terecht komen.

De adoptie van een sociaal intranet
Tijdens het congres intranet (22 maart 2018) neemt Guido je mee in de zoektocht (met zijn up- en downs) naar de adobtie van een sociaal intranet binnen de dynamische wereld van een ambulancedienst. Met jaarlijks ruim 30.000 ritten was en blijft dit een ambitieuze klus. Dit brengt tal van uitdagingen met zich mee, zoals het platform van toegevoegde waarde laten zijn binnen het dagelijks werk van een ambulance professional; het verbinden van medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk, én hoe om te gaan met steeds veranderde omstandigheden binnen en buiten de organisatie. Benieuwd naar de participatie gedreven aanpak? Schrijf je in voor de sessie van Guido Pater van 14.00 - 14.50 uur.

Zelf aan de slag met sociaal intranet
Wil je zelf ook aan de slag met een sociaal intranet? Kom dan in actie en ga zelf aan de slag met het vormen van een blauwdruk van je eigen sociaal intranet. Tijdens onze Masterclass Sociaal Intranet op 19 april 2018 komen diverse aspecten van het implementeren van een sociaal intranet aan bod. Van ambitie tot ontwerp, visie naar functionaliteiten en theorie tot praktijk. Meld je direct aan!

Wij van Winkwaves...
maken social enterprise software Harmonics. Op basis van Harmonics bieden wij organisaties, verenigingen en communities een digitale werkomgeving voor kennisdelen, samenwerken en verbinden. Klein en groot. Nationaal en internationaal. Besloten en publiek. Intern, extern en vaak ook gewoon allebei. Daar werken we sinds 2006 onafgebroken aan in co-creatie met onze klanten.

Trefwoorden