#DWE18 een inspirerende blik op de toekomst

  • feb 2018
  • Joris van Velzen
  • ·
  • Aangepast mrt 2018
  • 1615
Winksels

Wij van winkwaves stonden gisteren als partner van Frankwatching op de eerste editie van DWE18. Een dag bomvol inspiratie met keynotes over disruptieve innovatie, designing behavior en design denken en doen. Het hoogte punt van de dag was de killerpresentatie van Janneke Burks over BLINK. (het sociale intranet platform van Achmea, op basis van Harmonics).

Disruptieve innovatie
Als eerste spreker nam Christian Kromme ons mee naar de toekomstige verschuivingen die disruptieve innovatie creëert. Aan de hand van trends en voorbeelden uit het verleden, liet hij zien hoe ontwrichtende technologieën en business-modellen zullen zorgen voor een massale machtsverschuiving richting de consument. Een gedachte die veel overeenkomsten heeft met de visie en richting van Winkwaves. Vervolgens kregen we de keuze uit een viertal leuke subsessies die gericht waren op het verbeteren en innoveren van een gezamenlijke digitale werkplaats.

Behavioral Design
Na een kopje koffie en een aantal leuke gesprekken bij onze stand, begon Anette Hedegaard met een interactieve sessie over Behavioral Design. Een volle zaal werd op een leuke manier betrokken bij het toepassen van behavioral science en design thinking. De sessie werd afgesloten met een aantal sprekende voorbeelden waarbij zowel consumenten- als bedrijfsgedrag op een speelse en doordachte manier werden geoptimaliseerd.

Een fijne gebruikservaring
Tijdens de lunch, kregen we veel leuke reacties op ons “haakje” richting de Masterclass van 19 april 2018. Een sleutelhanger met hieraan een karbijnhaakje in de oranje winkwaves-kleur attendeerde bezoekers op onze komende Masterclass. In de derde keynote sessie van de dag nam Pieter de Wit ons mee in de wereld van gebruikservaring. Een fijne gebruikservaring kan alleen gerealiseerd worden wanneer je de eindgebruiker en zijn context kent en begrijpt. Zo kun je met goede design skills de gedachten en idealen van een onderneming vertalen in een relevante, elegante oplossing. Iets waar wij van Winkwaves ons dagelijks mee bezig houden.

Interactie, dialoog, kennisdeling
In de daar op volgende drie sub-sessie rondes kregen we de keuze uit een gevarieerd programma. De onderwerpen liepen zeer uiteen van “data-analyse” tot “werkplek-geluk” en van “de grootste struikelblokken tot en met “de inzet van gamification”. In één van deze sub-sessies vertelde Janneke Burks (Achmea) over het succes van het eigen intern social platform ‘BLINK’. Een platform dat zo’n 3,5 jaar geleden geïntroduceerd werd. Na een professionalisering en herpositionering eerder dit jaar wordt deze virtuele werkplek steeds meer gebruikt waar het voor bedoeld is: interactie, dialoog, kennisdeling – en dat over hiërarchische grenzen heen. Op een enthousiaste manier gaf Janneke antwoord op uiteenlopende issues van collega communicatie managers.

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we samen met de bezoekers, de organisatie en onze conculega’s deze succesvolle en inspirerende dag afgesloten. Heb je “het haakje” gemist maar ben je toch benieuwd naar onze Masterclass: Social Intranet op 19 april? Op onze event pagina vind je meer informatie over deze interactieve middag.