Winksels
  • 1522
  • 0
  • 2
  • 4

Betrokken

Milou Reiche
Evelyn Visschedijk
Elvike Reitsma
Marjolijn Scholman
Marien van Os van den Abeelen
Nick van Roozendaal

#zwerftip: De wereld als werkplek

Sprankjes van het concept digital nomads zie ik in de uniforme lichtgevende appeltjes in de koffiezaakjes, kantoortuinen en in karakterloze bureau's die slechts het doel dienen van het moment. Een werkelijk anoniem concept dat ingevuld wordt met het menselijke van een figuurtje in je cappuccino, een cactus voor het raam en als je goed geluk hebt - ook een mooi gesprek met je buurman.

Het heeft wel wat, dat contrast van dat industriële en functionele van een werkplek gekleurd met het karakter van het individuele, imperfecte mens en moment - altijd en anders. Denk Yin en Yang - mens en machine, tool én mindset. De menselijke maat in de (digitale) ruimte die elkaar complementeren en de tijdgeest domineren.

Zo gek is het ook niet, dat het digitale nomadenbestaan ook het basisconcept is voor de rebranding van onze werkruimte in ons even-fahige hoofdkwartier. Hoofdkwartier ja - geen kantoor, als we 'het wendbaar organiseren van werk' verkopen aan onze klanten zitten we zelf immers ook niet bepaald stil.

Nee stil zitten we hier niet. Al lees ik zojuist dat het veel sneller kan, dat grenzen makkelijker neergemept worden en hokjes en hierarchie voorbij geraasd worden in één vrijgevochten zucht. Een werkplek zo groot als de wereld door wendbaar te organiseren; wij dromen er bij Winkwaves al van - hier doen ze het: lees het zelf.

Reacties

2 reacties, laatste reactie: 20 februari 2017omgekeerde volgorde

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.