Passend primair onderwijs Noord-Kennemerland

  • jan 2017
  • Maaike Wentink
  • ·
  • Aangepast feb 2017
  • 2112
Winksels

Elk kind heeft recht op goed onderwijs dat aansluit bij de onderwijsbehoeften dat is hét vertrekpunt van het samenwerkingsverband primair passend onderwijs Noord-Kennemerland. De consulenten van Passend primair onderwijs Noord-Kennemerland begeleiden scholen bij het inrichten van passend onderwijs voor ieder kind. Passend onderwijs is letterlijk: onderwijs dat past. Toegesneden op de behoeften van kinderen. Zo veel mogelijk op de reguliere basisschool

Alle basisscholen en scholen voor speciaal (basis)onderwijs in Noord-Kennemerland werken samen. De 14 betrokken schoolbesturen zorgen voor een dekkend onderwijsaanbod. Belangrijke partners zijn jeugdhulp en de gemeenten. Om samenwerking en kennisoverdracht tussen professionals en betrokkenen te faciliteren staat sinds januari 2016 het online platform PPO-NK voor de ruim 200 deelnemers ter beschikking en deze groep zal na verwachting in de toekomst snel toenemen.


Samen met onze onderwijspartner Marcel Kesselring hebben we gewerkt aan een gebruiksvriendelijke inrichting en aan de ondersteuning van het kernproces; samenwerken tussen werkgebieden, scholen, ouders en betrokkenen. Dankzij het platform kunnen de deelnemers elkaar gemakkelijk vinden, wordt kennis gebundeld door samen over vraagstukken in de het onderwijs na te denken is de expertise van individuele leden en instellingen beschikbaar voor iedereen in het netwerk.

Wij zijn trots te mogen werken voor het samenwerkingsverband Passend primair onderwijs Noord-Kennemerland en wensen jullie veel succes!

Vind hier meer informatie over het praktijkseminar: communities in het onderwijs of neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.