ARQnet: van statische informatie naar kennis in beweging

  • nov 2016
  • Julia
  • ·
  • Aangepast sep 2020
  • 3733
Winksels

"Een sociaal intranet met éxtra aandacht voor kennismanagement", dat was de ambitie toen ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum de implementatie van het nieuwe intranet startte op basis van social enterprise software Harmonics.

Implementatie
Samen met de kennismanager en communicatiemanager van de organisatie hebben we het intranet binnen de organisatie neergezet, genaamd 'ARQnet'. Het invullen van de rijke kennisprofielen stond rondom de lancering van ARQnet centraal. Het is voor medewerkers (en daarmee ook voor cliënten) bijvoorbeeld van belang om snel collega's te kunnen vinden die kennis hebben van bepaalde doelgroepen (zoals veteranen of vluchtelingen), zodat ze elkaar kunnen consulteren.

Van statische documenten naar dynamisch kennismanagement
Naast de benodigde informatie vanuit P&O, IT, Communicatie en de Facilitaire hoek, is ook het kwaliteitshandboek op het intranet op een sociale manier ontsloten. Protocollen zijn snel terug te vinden en medewerkers kunnen vragen stellen aan de eigenaars van protocollen, waardoor deze vrij statische documenten een dynamisch karakter krijgen. Doordat iedereen binnen de organisatie kan reageren op de documenten en informatie kan verrijken, is de organisatie sneller in staat om informatie die onjuist of verouderd is, aan te passen.

Met de komst van ARQnet zal de organisatie in staat zijn om op een transparante manier informatie met elkaar te delen, medewerkers met elkaar te verbinden en met elkaar informatie binnen de organisatie vanuit verschillende hoeken te verrijken, zodat er nieuwe kennis ontstaat: van statische informatie naar kennis in beweging!

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.