​Community’s: hoe worden werknemers productief?

  • sep 2016
  • Mariëlle van Rijn
  • 1403
Voor iedereen

Tijdens de praktijk seminar van Winkwaves beluisterde ik drie casussen van bedrijven die zijn overgestapt naar het sociale intranet van Harmonics . Een mooie middag met waardevolle ervaringen van klanten die het social intranet gebruiken. Ik deel mijn ervaringen.


De vraag van die middag was: hoe faciliteer je kennisdeling en samenwerking zo flexibel en efficiënt mogelijk tot in de kern van het dagelijks werk?


Tijdens de bijeenkomst hoorde ik een aantal doelen voorbij komen waarom ze gekozen hebben voor een sociaal intranet.

  • activeren van kennisdeling door de werknemers
  • alle informatiestroom in een organisatie anders managen.
  • bereikbaarheid en zichtbaarheid van het management vergroten.

Er werd aangegeven dat door de vele flexibele werkplekken (op verschillende locaties) het steeds moeilijker wordt om een gemeenschappelijk gevoel te ervaren. Waar gaan we samen voor? Zou het intranet daar een ondersteunende factor in kunnen spelen?


De eerste stap die een organisatie moet zetten is mensen uit het routinegedrag halen. Dat is een hele toer. Mensen hebben zo hun eigen manieren om contacten te onderhouden en documenten te delen. Bijvoorbeeld via whatapp, dropbox, drive, mailen en andere variaties. De omschakeling om dit via het social intranet te gaan doen is een hele kunst en vergt in de beginfase veel tijd. Er werd veel aandacht besteed aan de lancering van het intranet en veel hulp geboden in de startfase.


Dan komt het cruciale punt, want dan kom je dieper in het hart van de verandering. Wat ligt er namelijk onder die doelstellingen van social intranet? Door het lezen van een artikel van Marcel van Marrewijk werd het mij eigenlijk pas echt duidelijk:

"The key role of organizations is to support employees in a way that they become inspired to work together as in a productive zone: highly engaged and committed to their work and their purpose, while mastering their abilities as a professional”.


Je wilt met het intranet de kwaliteiten van individuele werknemers tot collectief geheel brengen. Waar mensen zich betrokken, gemotiveerd en vitaal voelen en samenwerken aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf. Hoe maak je een consumerende werknemers weer creatief en productief? In ieder geval zal de organisatie de ondersteuning moeten bieden om dit mogelijk te maken. Sociaal intranet speelt hierin een belangrijke rol. Maar dit is niet doorslaggevend.

Het individu speelt een cruciale rol. Wanneer zet jij de stap om te bewegen? Te delen, samen te werken, te maken, te groeperen, te innoveren, te veranderen, te….noem maar op.


Ik kan alleen voor mezelf spreken. Heel simpel: ik ben actief omdat ik merk dat mijn bijdrage anderen iets oplevert. Of in andere woorden "ik word gezien door een ander(en)" en hierdoor krijg ik energie terug in de vorm van blijdschap, beloning of iets anders. Ik denk dat het enige doel is waarom ik in beweging blijf. Ik merk dat "het gezien" worden in veel organisaties wegsijpelt in de waan van de dag. Men raakt het zicht op elkaar en het gezamenlijke doelstellingen kwijt. Ik denk dat er een mooie rol voor het sociale intranet is weggelegd.


Ik hoop in samenwerking met Winkwaves en Mediaprofiel (mijn bedrijf) mensen een gezicht te geven en te stimuleren tot actieve werknemers.

www.mediaprofiel.nl

http://www.mediaprofiel.nl/