#Storing

  • sep 2016
  • Marien van Os van den Abeelen
  • 1
  • 1767
Winksels

Zaterdagochtend, 2 september, 08:48.

Zo, het ontbijt staat op tafel voor mijn meneer en mij, met eitjes en al. We kijken wel eens een gemist tv-programma tijdens het ontbijt, zo was nu ook het idee. Maar het mocht niet zo zijn. Er was geen internetverbinding.

Morrelen

Dit begint met het morrelen aan de zogeheten Experiabox; stekker eruit, stekker erin, resetten, nog een keer resetten. Maar nee, de verbinding kwam niet tot stand.
Wat blijkt: een landelijke Storing van onze vrienden van KPN. Opluchting, want we hoeven niet nog een paar uren te morrelen met het internetkastje en ook het keuzemenu en de wachtrij bij de helpdesk blijven ons bespaart. We hoeven enkel geduld te hebben.

Na een blik Twitter geworpen te hebben blijkt de variant van de pyramide van Maslow een aantal jaren terug niet onterecht in het leven geroepen, want #Storing is trending.

En nu?

Voor heel Nederland begint het weekend anders dan gehoopt; kinderen moeten vermaakt worden, met partners moet opeens gepraat worden, geen excuses meer voor het huishouden en voor dat rondje hardlopen is ook meer dan genoeg tijd. Er zijn gelukkig ook mensen die de humor er wel van inzien.


Of zou er een kern van waarheid inzitten?

Niet alleen thuis zijn we graag online, maar ook (of juist) zakelijk is internet een must have. Laatst was ik bij een van de ministeries waar het netwerk er volledig uitlag. De afhankelijkheid en onhandigheid was al merkbaar voor we binnen waren. Het aanmelden voor de bezoekerspas ging niet meer en ook het bellen naar de contactpersoon werd lastig zonder de database met telefoonnummers. Het resultaat? Het ministerie stroomde leeg.

Stiekem had ik verwacht dat men zich verzamelde op de gangen en daar het verrassende goede gesprek vond. Zo een waarvan je tegen elkaar zegt; `"Goh, dit moeten we nou vaker doen". Ik weet natuurlijk niet of men naar de koffiezaken aan de overkant liep, even ging shoppen of thuis verder werkte. Ik hoop in ieder geval dat het gesprek ontstaan is.

Zouden we dit kunnen beïnvloeden? Het echte gesprek stimuleren?

Echt gesprek

Enfin, ik zit nog thuis, op zaterdagochtend aan het ontbijt, en heb makkelijk praten. Want Twitter heb ik natuurlijk alleen kunnen raadplegen omdat ik mobiel een ongestoorde provider heb. Daarmee heb ik dus nergens last van. En toch ga ik me nu ook maar eens wagen aan een echt gesprek, volgens mij is mijn meneer ook best leuk ;)

Reacties

één reactie, 5 september 2016