Leestip: "Help, we krijgen een sociaal intranet"

  • jul 2016
  • Milou Reiche
  • 1
  • 2134
Winksels

“Revolution doesn’t happen when we adopt new tools, it happens when we adopt new behaviours.” Zo vat Marcel Hoogland de essentie van zijn blog "Help, we krijgen een sociaal intranet" samen. Gaaf, deze Clay Shirky quote sluit naadloos aan bij de overtuiging die we bij Winkwaves kunnen dromen: "It's more than a tool, it's a mindset". Alhoewel in tegenstelling tot de leverancierspositie van tool én mindset die wij bij Winkwaves omhelzen biedt Marcel juist een inkijkje als (interim) communicatiemanager op een succesvolle implementatie en adoptie van een sociaal intranet. Marcel:

"Geen enkele zichzelf respecterende organisatie kan nog om een sociaal intranet heen. Het is de nieuwe nieuwe media. Het biedt, zeker op papier, enorm veel voordelen. En het is misschien wel de belangrijkste (en volgens sommigen enige) manier om de doelstellingen van de interne communicatie te realiseren. Maar een sociaal intranet heeft ook een grote impact op de afdeling communicatie. Soms groter dan de gemiddelde communicatiemedewerker zich realiseert.

Belangrijk pluspunt van de sociale intranetten die op dit moment populair zijn: het bouwen kan snel. In de meeste gevallen is er sprake van een out-of-the-boxpakket, bereikbaar via ‘de cloud’ dat na uitpakken het logo en de huisstijlkleuren van de organisatie krijgt. En daar is niets mis mee. 90 procent van de functionaliteiten die elke organisatie nodig heeft, komen immers overeen. Dus waarom het wiel opnieuw uitvinden?"


Lees het hele stuk van Marcel Hoogland bij Logeion.


Download ook het door Marcel geschreven "Een levendig sociaal intranet, kan dat?" whitepaper over de implementatie en adoptie van het sociale intranet bij het Reinier de Graaf ziekenhuis op basis van social enterprise software Harmonics.

Reacties

één reactie, 28 juli 2016
  • Aangepast op 28 juli 2016

    Dank je @milou, leuk dat je mijn verhaal als leestip deelt...:-)