WijkLink Oost: Dé plek voor Wijkverpleegkundigen in Oost Nederland

  • jul 2016
  • Maaike Wentink
  • ·
  • Aangepast jan 2018
  • 2
  • 4690
Winksels

Sinds 8 maart 2016 is het platform van de Saxion Parttime School live met de naam WijkLink Oost. WijkLink Oost is hét platform voor de wijkverpleegkundigen, docenten en studenten in Oost-Nederland. Samen met 7 verschillende thuiszorginstellingen werkt Saxion samen aan het gemeenschappelijke doel om kennis en ervaringen uit te wisselen. Uiteindelijk hopen de deelnemende partijen en duurzame bijdrage te leveren aan het professionaliseren van wijkverpleegkundigen en docenten.

Op basis van vooronderzoek naar de interesses en behoefte binnen de verschillende doelgroepen is het platform ingericht voor vier samenwerkingsthema's; Opleiding en werkveld, Zorginnovatie, Eigen regie en Professionele ontwikkeling. Binnen deze thema's worden de deelnemers getriggerd om nieuws en ontwikkelingen over dit onderwerp met elkaar te delen, ervaringen te delen en vragen gerelateerd aan dit onderwerp te stellen. Om het de gebruikers nog makkelijker te maken kan iedereen via één druk op de knop een (voorgedefinieerde) bijdrage aan de verschillende samenwerkingsthema's toevoegen.

De implementatie & lancering
In februari 2016 zijn we begonnen aan het snel-kook traject om WijkLink met een aantrekkelijke huisstijl, volledig ingericht en gebruiksklaar te hebben. De lanceerdatum was namelijk al bekend waardoor we slechts een maand de tijd hadden om alles neer te zetten. Dankzij een strakke planning, een goede samenwerking en een fantastische groep ambassadeurs kon het netwerk worden gelanceerd op de geplande themadag in Saxion Enschede.

Het netwerk werd gelanceerd met een demonstratie van WijkLink waarna er interessante lezingen waren op het gebied van wijkverpleging. De feestelijke dag werd afgesloten met een netwerkborrel en een hoop positieve reacties op het platform. Inmiddels staat WijkLink al een aantal maanden live en zijn er al bijna 350 leden aangesloten en zien we de eerste (kennis) uitwisselingen op gang komen.

Wil jij je ook aanmelden bij WijkLink Oost? Ga naar https://wijklink.saxion.nl/wel... of stuur een email naar ICTsupport.SPS@Saxion.nl.

Reacties

2 reacties, meest recent: 5 juli 2016