SDU innoveert: Lancering Kennisbank Decentrale Regelgeving

  • jun 2016
  • Elvike Reitsma
  • 2
  • 1961
Winksels

De ambitie was vanaf begin af aan duidelijk: een online platform waar abonnees niet alleen verordeningen, commentaren, jurisprudentie en andere stukken en uitgaves kunnen raadplegen, maar waar zij ook met elkaar kennis en ervaringen kunnen delen en concepten samen kunnen verrijken. Op basis van social enterprise software Harmonics kreeg de 'Kennisbank Decentrale Regelgeving' vorm, inhoud én leden. SDU lanceerde hun nieuwe omgeving voorjaar 2016.

De droom is groot: Hoe mooi is het als de gesprekken tussen de abonnees die nu ook al plaatsvinden, gaan plaatsvinden op het platform van SDU? Waarmee de relevantie en waarde van de Kennisbank nog verder toeneemt? En er tevens nieuw materiaal verzameld kan worden als input voor toekomstige nieuwe publicaties? Dít is waar SDU voor gaat en waar zij zich voor inzetten de komende jaren, samen met hun abonnees en samenwerkingspartners.

Van zenden naar delen en dialoog

SDU laat het 'zenden' los en heeft de stap gezet naar 'delen & dialoog'. SDU toont met deze omgeving dat uitgaven, zoals modelverordeningen, heel goed passen op een platform als Harmonics. De Kennisbank Decentrale Regelgeving heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt en binnen heel korte tijd een groot aantal actieve leden.

Reacties

2 reacties, meest recent: 6 juni 2016
  • Hoe kunnen wij weer leren van de ervaringen die bij SDU zijn opgedaan? Kennisdelen en de dialoog daarover zijn bij mijn organisatie, de politie, ook belangrijke aandachtspunten

  • @harryveneklaas dank voor je reactie. Goede vraag! De stap die SDU hier zet is in eerste instantie het beschikbaar stellen van in de basis 'statische' content (verordeningen) in een social omgeving. Waarbij ze het bieden van 'te downloaden documenten' hebben losgelaten en de content hebben geplaatst en geordend door gebruik van bijdragen, artikelen en een navigatiestructuur met behulp van widgets. De stap naar het delen van informatie op deze manier biedt de gebruiker de mogelijkheid het gesprek er over aan te gaan. SDU faciliteert het op gang brengen van de dialoog en de kennisuitwisseling op verschillende manieren. Dit is net als bij veel andere organisaties niet iets dat vanzelf gaat. Waar ben je het meest benieuwd naar? Dan kan ik je misschien een iets specifieker antwoord geven.