Winksels
  • 2120
  • 0
  • 10
  • 4

Betrokken

Milou Reiche
Maaike Wentink
Ingrid Swinkels
Nick van Roozendaal
Marcel Kesselring
Marien van Os van den Abeelen

COschool D-Day: Onderwijs voor een mediarijke toekomstBeeld en Geluid in Hilversum stond 13 mei in het teken van de COschool Development Day: het werken aan een onderwijsconcept voor een mediarijke toekomst. Een dag waarin met- en voor COscholen projecten ontworpen worden en klaargemaakt voor toepassing op de scholen. Een offline samenkomst van een groeiende 'COmmunity' die ook online op basis van social enterprise software Harmonics voortgezet wordt.

Over de COmmunity: Online platform voor co-creatie
Co-creatie is voor alle betrokkenen de basis waarop de samenwerking wordt vormgegeven. Het brengen van kennis, ervaring en inzichten gaan voor het halen ervan. De kennisdeling wordt bevorderd door gebruik te maken van een online COmmunity, die toegankelijk is voor docenten, leerlingen en partners van alle COscholen. Alle deelnemers worden als een groot netwerk gezien. Daarmee wordt de samenwerking tussen docenten en leerlingen van de verschillende COscholen gestimuleerd.

Het online platform van de COscholen leidt tot:

• het verbinden van mensen en deskundigheid
• het delen van ‘best practices’
• bemoedigende nieuwe partnerschappen
• het organiseren van (offline) activiteiten
• het verstrekken van een podium voor nieuwe talenten van alle COscholen

Een impressie van de dag vind je op Storify of lees meer op de website van COschool. CO is een initiatief van Marcel Kesselring, Michiel Maas en Jeroen Zijffers.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

1 document

Reacties

10 reacties, laatste reactie: 14 juni 2016omgekeerde volgorde

Ingrid Swinkels

Heel relevant voor mijn nieuwe rol bij Maastricht University. Bedankt voor het delen, ik ga het teruglezen.

Ingrid Swinkels

Dank @nickvanroozendaal en @milou ! Het bevalt erg goed in Maastricht. :-) Ik heb de indruk dat mijn kennis en ervaring, o.a. opgedaan bij Winkwaves, erg goed van pas gaan komen!

Marcel Kesselring

Dag @ingridswinkels leuk om te lezen! benieuwd wat er precies relevant is voor je nieuwe rol bij Maastricht University. Als je meer wilt weten over COschool, laat maar weten! Ik vertel je erg graag veel meer van! :-)

Ingrid Swinkels

Aangepast op 9 juni 2016

Hi @marcelkesselring je aanbod komt als geroepen. Komende week geef ik op Maastricht University een presentatie over de mogelijkheden van sociale intranetten op het gebied van informatie- en kennisdeling en online samenwerking/social collaboration tussen medewerkers. Ik ben op zoek naar voorbeelden vanuit andere onderwijs- of overheidsinstellingen. Zou je me van input kunnen voorzien? Print screens van een artikel binnen jullie platform zijn al zeer welkom, waarop te zien is dat onder de post dialog ontstaat. Kun je me ook aangeven wat jullie platform heeft bijgedragen aan de onderlinge verbinding, engagement van medewerkers en efficiency in het werk?
Indien jij nog andere ideeen hebt, verneem ik ze graag. :-) Je kunt me desgewenst ook bereiken op Ingrid.swinkels@maastrichtuniversity.nl. Alvast dank voor het meedenken!

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.