Lancering MetdeKB: een B2B platform van de Koninklijke Bibliotheek

  • jun 2016
  • Maaike Wentink
  • ·
  • Aangepast jan 2018
  • 3736
Winksels

Op de Directeurendag van de Openbare Bibliotheken is 19 mei het social enterprise platform MetdeKB gelanceerd. Op het B2B platform van de Koninklijke Bibliotheek (KB) informeert de KB de Openbare Bibliotheken over nieuwe releases, verbeteringen en storingen omtrent (software) digitale diensten die de KB aan de Openbare Bibliotheken levert. Ook wensen rondom de doorontwikkeling van deze diensten worden hier geïnventariseerd.

Relevante mededelingen, releases, storingen

Voor de lancering van het B2B platform werd er een website gebruikt waarop in één enkel overzicht alle informatie rondom releases en mededelingen werd getoond. Met de lancering van het sociale platform worden releases, storingen en mededelingen in aparte berichten gepubliceerd en in specifieke dienst-groepen geborgd. Hierdoor blijven medewerkers van Openbare Bibliotheken eenvoudig op de hoogte van de voor hen relevante informatie. Wanneer er belangrijke storingen en/of mededelingen zijn, worden de bibliotheken hierop geattendeerd door middel van een notificatie.

Community gedachte

Naast het makkelijk kunnen vinden van relevante informatie, biedt het platform ook de mogelijkheid om wensen van gebruikers te inventariseren omtrent de diensten. Op verschillende plekken op het platform hebben deelnemers de mogelijkheid om input te leveren op de diensten van de KB. Daarnaast kunnen de bibliotheken elkaar voorzien van tips en tricks op basis van gebruikservaringen. Omdat de medewerkers van Openbare bibliotheken al redelijk thuis zijn in de community gedachte dankzij hun community BiebtoBieb verwachten wij dat deze deelnemers maar ook de andere doelgroepen van MetdeKB snel de meerwaarde ervaren van dit inhoudelijk gedreven platform.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.