10X Winkwaves, nieuwe stijl

  • mei 2016
  • Milou Reiche
  • ·
  • Aangepast jan 2018
  • Bekeken1684
  • Op persoonlijke lijsten2


*Feest!*
wij van Winkwaves tellen dit jaar onze tiende verjaardag. Net als onze verjaardag spiegelen wij ook onze ver-nieuwde huisstijl aan de som en symboliek der delen. Want deze doorontwikkel-club met een 'waardeer wat je hebt en voeg toe-mentaliteit' acteert het fijnste vanuit een visie die je met een stel oranje vleugels op je rug pas écht gaat begrijpen. Een aantal darlings hebben wij met succes gekillt, maar veel méér nog omarmt met een actueel jasje. Ik neem jullie mee in 10x Winkwaves, vernieuwde stijl:

Opiniated software

Wij van Winkwaves hebben wel een mening over hokjesdenken, top-down hiërarchie en (command en control) organisaties. Meer nog hebben wij een visie over wat professionals helpt focussen op wat er écht toe doet - met goed gereedschap, een digitaal canvas als basis dus, waarop wij zo graag buiten de lijntjes kleuren.

Onbeschreven blad

Een van de mooie ontwikkelingen is dat ons logo niet langer te boek staat als koffieboon, Pacman of knipoog maar dat wat het al die tijden al was: een onbeschreven blad dat gekleurd wordt door het gebruik. Nutzungsoffenheit noemen wij dat in onze designfilosofie, en ook in ons logo nu present.

Paradox

Yin en Yang, mens en machine, tool en mindset. Uitersten die elkaar versterken. Zo kijken wij ook naar Harmonics en de toekomst van het wendbaar organiseren van werk door professionals. Daarom de ene keer een handgeschreven font voor het menselijke, afgewisseld met de gefocuste sans serif.

Oranje

Oranje blijft bij ons. Alhoewel niet door Pantone aangeduid als trending voor 2016 maar één die voor Winkwaves tijdloos verbonden is aan wie we zijn.

Knipoog

De leus 'geniet van de gedachte dat het anders kan' zit in ons DNA. Het is een uitnodiging tot om-denken met een knipoog. Die knipoog gaan jullie terugzien in de details. Lees: een imperfect randje van een button of een blaadje dat bijna van het scherm af waait.

Organisch

Gekleurd door de invulling van de gebruikers geloven wij dat Harmonics op organische wijze wordt gevormd tot een waardevolle omgeving voor samenwerken en kennisdelen. De omgeving gebruiken zoals het relevant is voor de gebruiker dus, niet andersom. Al deze keuzemomentjes hebben wij groen gekleurd. Spot jij ze?

Material design

Onze interface ontwikkelen wij naar het principe van Material Design: Een interface, zo simpel en herkenbaar als papier, maar door aanrakingen van de gebruiker in vorm verandert.

De échte wereld

Onze software is in essentie een coproduct met de praktijk. De 100+ klanten die we de afgelopen 10 jaar hebben mogen helpen zijn ons klankbord in de doorontwikkeling van onze software en visie; ze houden ons met beide benen op de grond.

Responsive+

Het gaat niet om het eindproduct, maar om hoe we er naar toe groeien. Waar we de afgelopen jaar trouw zweerden aan ons responsive design, hebben we deze overtuiging sinds kort uitgebreid met de komst van een app voor Harmonics. Onze branded app is een plaatje, al zeg ik het zelf.

It's more than a tool, it's a mindset

Tot slot, acht woorden die ons nog nooit zo makkelijk hebben laten vertellen wat onze klanten dagelijks ervaren en wij tot in de puntjes geloven: It's more than a tool, it's a mindset. De behoefte om te veranderen begint- of slaagt niet met de succesvolle implementatie van een tool, zo vinden wij. Verandering ligt besloten in de mindset, de mens, en vindt niet plaats in nulletjes en eentjes; maar in stippeltjes hoog en laag. De tool? Die vormt zich wel hoor, als spiegel, klankbord, verrekijker of een vel papier dat nog tot kraanvogel gevouwen kan worden.

Voor ons is de tool de afgelopen tijd een manier geweest om onszelf tegen te komen, ons af te zetten tegen de status quo en baldadig buiten de lijntjes te kleuren - en dát wens ik iedereen wel toe. Met permanente marker - doe eens gek.

Namens wij van Winkwaves,

Milou Reiche

PS: Heb je onze nieuwe site al ontdekt? Snel even kijken hoor!