Winksels
  • 726
  • 0
  • 1
  • 2

Betrokken

Milou Reiche
Elvike Reitsma
Julia

#kijktip Tegenlicht Slimme Steden

Tegenlicht bood ons gisteravond een kijkje in de wereld van Slimme Steden. Smart cities, een fenomeen waar wij allen ongevraagd en te vaak ook ongemerkt een onderdeel(nemer) in zijn. Vier jaar terug heb ik mij tijdens mijn master al eens in deze hybride wereld ondergedompeld tijdens het vak The Spaces of (New) Media en daar deel ik vandaag graag een beetje van met jullie.

Thema's als Sousveillance, Sentient Cities en de verschuiving van The Internet of Things naar The Public Sphere of Things kwamen voorbij. Ook de politiek van die hybride spaces stond daar in centraal; wie heeft er baat bij Smart Cities als dat 'ten koste' gaat van de privacy van een individu?

Gisteravond was dus een feest van herkenning en daar tip ik jullie graag een aantal relevante stukken in die mij vier jaar geleden meer inzicht geboden hebben - en anno 2016 nog actueel zijn in het debat rond de hybride kaders en ethische grenzen van Smart Cities. Ik tip:

314355 1482936710
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-201...

Reacties

1 reactie – 5 mei 2016

Elvike Reitsma

2

Deze reactie is aangepast op: 5 mei 2016

Poeh, wat een aflevering! Waar gaan we heen en waar stopt het ooit!? Food for thought!! Dank voor de extra info @milou

Wat betreft het mobiliteitsvraagstuk waar steden mee kampen is dit ook een interessante aflevering voor jou @sandradegeeter (en je collega's bij Breikers)... mss eens met de gemeente Amsterdam om tafel?

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan