Sociaal intranet voor Ambulance Oost en RAV IJsselland

  • jun 2016
  • Julia
  • ·
  • Aangepast jan 2018
  • 1
  • 4540
Winksels

Winkwaves feliciteert Ambulance Oost en RAV IJsselland met de lancering van de maar liefst twee sociaal intranet omgevingen op basis van social enterprise software Harmonics! Deze week hebben beide ambulancediensten het 'Ambuplein' op feestelijke wijze organisatiebreed gelanceerd en kunnen alle ambulancemedewerkers mobiel inloggen om tijd- en plaatsonafhankelijk kennis te delen en samen te werken.

Begin 2015 kwam uit een uitgebreid onderzoek van Ennuonline en een samengestelde pioniersgroep binnen de organisaties naar voren dat er slagen gehaald kunnen worden op het gebied van communicatie, kennisuitwisseling en structuur. Een sociaal intranet bleek dit én de verbinding tussen de medewerkers te versterken en transparant te maken.

Ambuplein als sociaal intranet: Verbinding en mobiliteit

Een verandertraject onder leiding van projectleider Guido Pater is gestart en heeft het Ambuplein de afgelopen maanden ingericht als verbinder van werkvloer en MT. Lijntjes worden korter en medewerkers krijgen zo de kans mee te denken op verschillende kennisgebieden.

Voor ambulancemedewerkers die veelal onderweg zijn is het tevens een uitkomst om protocollen direct te raadplegen, het weer en wegopbrekingen te checken en collega's vragen te stellen over ervaringen en situaties die op het pad van een ambulancemedewerker terecht komen. IT vraagstukken en HR protocollen niet te vergeten; alle informatie op het platform is direct toegankelijk voor een ambulancemedewerker op de weg.

Projectgroep en implementatie

De enthousiaste projectgroep zag volop kansen voor het nieuwe intranet en de verandering in communiceren en organiseren die het platform met zich meeneemt. Sinds augustus 2015 is er door de ambulancemedewerkers, afdeling IT en Communicatie hard gewerkt om de potentie van dit platform te realiseren.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Reacties

één reactie, 26 april 2016
  • het is dus gelukt 👍👏 gefeliciteerd iedereen.