Grenzeloos kennisdelen en samenwerken bij Min IenM

  • apr 2016
  • Milou Reiche
  • ·
  • Aangepast jan 2018
  • 3312
Winksels

'Grenzeloos IenM' luidt het sociale kennisdeel- en samenwerkplatform van en voor alle mensen die betrokken zijn bij het internationale werk van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een digitale omgeving op basis van social enterprise software Harmonics dat half april intern gelanceerd is door Bart van Bolhuis, directeur Internationaal.

Het platform is een pilot van IenM voor moderne digitale samenwerking en informatie-uitwisseling, mede als voorbereiding op het papierloos werken op de Rijnstraat. Het platform is er voor actuele informatie over het internationale werk van IenM en het ondersteunen van (internationale) beleidstrajecten en activiteiten. Tevens is het een plek waar de mensen die betrokken zijn bij het internationale werk van IenM - waar zij zich ook bevinden - elkaar gemakkelijk kunnen vinden om kennis te delen en samen te werken.

Van nieuwsbrief, naar samenwerken

Het traject is eind 2015 primair ingezet om de huidige nieuwsbrief genaamd Grenzeloos verspreid over 1100 medewerkers wereldwijd, in een ander jasje te steken. Gedurende het traject verbreedde de scope van het 'anders delen van nieuws' naar 'een nieuwe manier van samenwerken binnen het departement'.

Om de groei van zenden naar delen, en van delen naar samenwerken zo waardevol mogelijk in te zetten, zetten wij van Winkwaves en het Ministerie van IenM de samenwerking in 2016 voort.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.