Simon Sinek: Leid de mensen, niet de getallen

  • apr 2016
  • Milou Reiche
  • 1466
Dossier: Verandermanagement

Ook bij mij en mijn collega's heeft Simon Sinek indruk gemaakt met zijn eerste boek Start with Why. Niet alleen omdat dit pleidooi voor de 'why' naadloos aansluit bij onze overtuiging it's more than a tool, it's a mindset; maar óók omdat het die stip aan de horizon vervuld van idealen en dromen van onze klanten - én onszelf niet te vergeten - in gegronde banen weet te leiden op weg naar het wendbaar organiseren van werk binnen organisaties met een social enterprise state of mind.

Leaders eat last
Geroemd en bevraagd is Sinek naar aanleiding van het publiceren van dit gedachtegoed. Zijn respons? Boek nummer twee: Leaders eat last. Hierin neemt Sinek ons mee in zijn zoektocht naar de essentie van een veilige, florerende bedrijfscultuur. Dit met het doel van het scheppen van een nieuwe generatie die begrijpt dat het welslagen van een organisatie gebaseerd is op excellent leiderschap, in plaats van op de scherpzinnigheid van managers.

Waarom goede leiders niet bezig zijn met getallen, maar met mensen lees je uitgebreider in dit verslag van zijn inspirerende talk op 18 maart jl. in Theater de Spiegel te Zwolle.

Simon Sinek: Leid de mensen, niet de getallen

http://www.marketingfacts.nl/berichten/simon-si...