‘Social networking’ op de (online) werkvloer

  • nov 2015
  • Udo Hoeke
  • ·
  • Aangepast nov 2015
  • 2
  • 2909
  • 1
Dossier: Sociale Innovatie

Dat we intern ook steeds vaker via online platforms met collega's samenwerken is een trend. Maar het is lastiger dan we vaak denken. In het artikel 'Social networking op de (online) werkvloer' geven experts en ervaringsdeskundigen tips en aandachtspunten. "Houd het doelgericht. Iedereen wil een vinger in de pap, maar een heleboel vingers in de pap maken het vies."

Hoe werken interne social media?

"Als je géén gesprek wilt, moet je een mail sturen; maar als je werkelijk op zoekt bent naar een antwoord op je vraag, stel je die ten overstaan van iedereen." Aan het woord is Peter Haan, directeur van Evolve, een bureau dat zich toelegt op het verbinden van medewerkers via sociale media. "Het unieke van interne social media is dat content zichtbaar is voor iedereen. Degene die zendt bepaalt niet (meer) wie de ontvanger is. Dat is het voornaamste verschil met telefoon en mail. Interne sociale media zijn veelbelovend. Maar je moet er wel goed over nadenken. Hoe werken ze en wat komt er kijken bij het ontwikkelen ervan?
@marloesblokland en @udohoeke

“Voor de communicatieprofessional is kennisdelen de kern van zijn werk”, zegt Udo Hoeke. Hij stond met Marloes Blokland aan de wieg van Ons CommunicatieRijk, de online community voor communicatieprofessionals bij de Rijksoverheid. Kennis delen over het vak, collega’s ontmoeten en elkaar vragen stellen: dat zijn de doelen van de community. “Het is de plek waar kennis over overheidscommunicatie in wording is”, vertelt Udo in het artikel.

Het artikel ‘Social networking’ op de (online) werkvloer werd geschreven n.a.v. de kennismiddag van de Academie voor Overheidscommunicatie in januari 2015: ‘De kracht van interne communities’. Spreker op deze middag was Peter Haan, directeur van Evolve. Het was ook de aftrap van Ons CommunicatieRijk, de besloten community voor communicatieprofessionals bij de Rijksoverheid. Auteur is Renée Swart, kennisadviseur bij de Academie voor Overheidscommunicatie.

Reacties

2 reacties, meest recent: 17 november 2015
  • Mochten jullie geïnteresseerd zijn in het onderzoek dat we hebben uitgevoerd over de triggers en barrières onder de (potentiele) leden van Ons CommunicatieRijk -namelijk de communicatieprofessional bij de Rijksoverheid-: ik stel mezelf beschikbaar voor vragen en/of kop koffie en deel graag meer over de onderzoeksopzet, resultaten en conclusies! ;-)