Wolf predicts what will happen in 2016 - Business Insider

  • nov 2015
  • Mark
  • 3196
Dossier: Sociale Innovatie

Klaar om 134 slides te bekijken? Michael Wolf licht toe wat er op korte termijn aan zit te komen op het gebied van technologie, de media en tijdsbesteding van consumenten. Nu besteden we al meer tijd aan media en technologie dan aan slapen. Niet zo vreemd, als er ook meer dan 24 uur in een dag blijken te zitten. Terwijl we koken, kijken we tv. Terwijl we werken, luisteren we muziek. De grote veranderingen:

  1. Messaging gaat een steeds grotere rol spelen, met nieuwe verdienmodellen. Ik realiseerde me dat we naast one-to-one, one-to-many (massa), many-to-many (social) nu ook many-to-one communicatie gaan zien. Dankzij slimme chatbots die ik zelf selecteer, zoek ik niet langer direct in Google, maar mijn smartbot van dienst gaat voor mij op zoek. En dat alles via mijn Whatsapp, eventueel via Voice-control.
  2. Streaming music gaat nog veel groter worden. Met zo'n 6 uur per dag dat een Amerikaan eraan besteedt, is er veel te verdienen!
  3. Gaming (natuurlijk) en TV zijn andere gebieden waar we goed op moeten letten. Waarbij op het gebied van TV de huidige maatschappijen nog verreweg het meeste verdienen.
  4. Een waarschuwing voor wie rijk wil worden via de app store - weinig kans. 25% van de omzet gaat naar slechts 20 aanbieders. En ondanks het enorme aantal apps, gebruiken we gemiddeld over de maanden heen niet meer dan zo'n 25 stuks.
  5. Voor de voorspellingen over wat de grote spelers gaan doen, introduceert Wolf een stapel van lagen waarin men actief kan zijn. Om vervolgens te kijken waar nog mogelijkheden liggen.

Wolf predicts what will happen in 2016 - Business Insider

http://uk.businessinsider.com/michael-wolf-pred...