Praktijkcase Jeugdzorgorganisatie Youké op Hét Nationaal Intranetsymposium 2015

  • okt 2015
  • Milou Reiche
  • 1789
Winksels

In april 2015 deelden wij het fijne nieuws al dat Jeugdzorgorganisatie Youké een sociaal intranet op basis van Harmonics lanceerde. 19 november 2015 spreekt projectmanager Saskia Dijkstra op Hét Nationaal Intranetsymposium 2015 over de weg die is afgelegd naar een waardevol sociaal intranet in de zorg. Een voorproefje:

"YouConnect. Dat is de naam van het sociaal intranet van Youké, een jeugdzorgorganisatie met zo’n 600 medewerkers die is ontstaan uit een fusie van twee zorginstellingen. Het intranet, dat in april werd gelanceerd, heeft als motto ‘vinden en verbinden’. Ad interim communicatieadviseur en projectmanager bij Youké Saskia Dijkstra: “Als twee organisaties fuseren, dan breng je twee culturen bij elkaar. Sociaal intranet helpt om één gezamenlijke cultuur te smeden en de onderlinge relaties te verstevigen.”

In april zijn op het intranet 17 groepen gestart waar medewerkers kunnen samenwerken. Inmiddels zijn het er meer dan 90. “Medewerkers gaven zelf aan groepen op te willen zetten over hun eigen vakgebieden en andere interesses. Zoals de vakgroep over autisme, de groep ‘Kwaliteitshandboek’ en de sociale groep over deelname aan de Tour de France in Utrecht. Mensen op verschillende locaties kunnen nu op een eenvoudige manier kennis en ervaringen delen.”

Volgens Saskia zien steeds meer medewerkers de voordelen van het sociaal intranet. “We kwamen uit een besloten cultuur. Youké stimuleert open communicatie. Nu delen medewerkers veel meer nieuws met elkaar en steeds vaker reageren ze op elkaars berichten.”


Wij van Winkwaves maken social enterprise softwareHarmonics. Op basis van Harmonics bieden wij organisaties, verenigingen en communities met onze Software as a Service de basis voor een digitale werkomgeving voor social kennisdelen en samenwerken. Klein en groot. Nationaal en internationaal. Besloten en publiek. Intern, extern en ook wel eens allebei. Daar werken we sinds 2006 onafgebroken aan, in cocreatie met onze klanten. Zo profiteert iedereen continu van de innovatie en verbeteringen. Ruim 80 organisaties hebben wij daar al in kunnen ondersteunen met tool én mindset. Met klanten in de zorg, maar ook daarbuiten. Kom het 27 oktober vrijblijvend met eigen ogen bekijken op de Winkwaves Praktijkparade.