Van tool naar Mindset: "Méér dan nieuw..."

  • sep 2015
  • Maaike Wentink
  • ·
  • Aangepast sep 2015
  • 1960
Winksels

Veel organisaties stappen over op Het nieuwe werken. Maar hoe nieuw is dat nieuwe werken en wat is de rol van een sociaal platform in een succesvolle toekomst van de organisatie? In dit tweede deel van de blogreeks Van tool naar mindset daarom aandacht voor het genormaliseerde Nieuw.

Nieuw is heel gewoon

Het nieuwe werken is al lang niet zo nieuw meer als het fenomeen impliceert. Zo verschenen er in 2011 al berichten dat Het nieuwe werken "oud is" en zijn de ooit 'moderne' websites over Het nieuwe werken nu vooral erg 'klassiek'. Het nieuwe werken is tegenwoordig dus best gewoon; al klinkt "Wij werken heel gewoon" niet erg vooruitstrevend.

Dit nieuwe werken kenmerkt een grote verandering in de 9 tot 5 mentaliteit en de ooit in cubicles georganiseerde werkprocessen. Al is dat genormaliseerde nieuw nu eigenlijk best al wel oud en al niet meer wat het ooit was, als we meneer Moore geloven - en dat doen wij. Sterker nog, wij dragen graag een duurzaam steentje bij aan het Nieuwe nieuwe. Ruim 80 organisaties hebben wij met onze social enterprise software Harmonics al mogen helpen met onze participatiegedreven implementatieaanpak om daarin zowel de tool als mindset te faciliteren.

Ten minste houdbaar tot...

Een sociaal intranet, social collaboration platform, interne social media en zakelijke community zijn slechts een aantal van de benamingen voor de facilitatie van een vorm - en interpretatie - van het nieuwe binnen organisaties. Al is alleen de titel beperkt houdbaar wat ons betreft. Het doel en het gebruik van een online omgeving om afdelingsoverstijgend en social op samen te werken en kennis te delen met collega's is immers voor elke organisatie anders in te vullen naar eigen wensen en behoeften.

Het constant blijven laden van de mindset én het gebruik van een online omgeving kent daarentegen geen einde. Het wendbaar kunnen meebewegen van de omgeving met de steeds veranderende wensen en behoeften van medewerkers én organisatie is dus van groot belang. Niet het oude, of het Nieuwe; maar het toekomstgericht kunnen bouwen aan de omgeving mét mindset voorop, maakt een omgeving van alle tijden.

Doorontwikkelen en vernieuwen

Het Van alle tijden is in deze dus gebaat bij 'bij de tijd' als het aankomt op het wendbaar mee kunnen laten bewegen van de online omgeving met de constant veranderende mindset van medewerkers. Daarom zorgen wij van Winkwaves voor een continue doorontwikkeling in cocreatie met onze klanten van onze SaaS-applicatie én participatiegedreven begeleidingsaanpak. Zo profiteert een ieder van de ontwikkelingen in gebruik en gedrag en zijn wij in staat om snel te schakelen naar de behoeften van onze klanten. Een oplossing voor nu én een mooie basis voor later. Hoe wendbaar organiseer jij?