Everybody please stop saying Social Collaboration; Digital Workplace Group

  • aug 2015
  • Mark
  • 1
  • 3062
Dossier: Sociale Innovatie

Goed onderbouwd verhaal over de reden waarom Social Collaboration als term niet gebruikt moet worden. Als ik daar mijn eigen argument aan mag toevoegen: Wat Social onderscheidt van wat ervoor kwam, is het many-to-many-karakter. Dat is ook wat in ons Social Enterprise Maturity Model als eerste stap centraal staat. Wanneer we het hebben over collaboration, dan is deze per definitie many-to-many. Er is geen one-to-many-collaboration.

Dat is de kern ook van het betoog van de auteur: geef het beest een eensluidende naam en vertel waarvoor je het inzet. Daarbij onderscheidt hij vier domeinen: enterprise social software voor kennisdelen, samenwerken (collaboratie), co-operatie en communities. Op het einde geeft hij dan nog mooi de top of mind business benefits van enterprise social software:

  1. improve productivity by helping teams collaborate better with digital tools
  2. drive learning and innovation around key business topics through communities of practice
  3. increase employee engagement by giving every employee a face and a voice in the digital workplace by supporting affinity communities and shifting internal communications from a one-way blow horn to two-way communications.

Everybody please stop saying “social collaboration” « Digital Workplace Group

http://digitalworkplacegroup.com/2015/08/18/eve...

Reacties

één reactie, 28 augustus 2015