Sway, Microsoft's antwoord op...

  • aug 2015
  • Mark
  • 2
  • 1935
Voor iedereen

Heeft iemand al ervaring met Sway, Microsoft's platform waar je interactieve rapporten, presentaties, persoonlijke verhalen en meer kunt maken en delen? Het is vrij te gebruiken, en lijkt een mix te bieden van Prezi, HTML 5 presentatietools en e-books: interactieve contentproducties in een handomdraai. De verhalen en rapporten die ze tonen ter inspiratie, vind ik persoonlijk een fiasco - wat een onrust in de tekst en het voelt chaotisch. Maar als opvolger van Powerpoint en Keynote lijkt het me heerlijk werken voor presentaties. Sway lijkt vooral dus een antwoord op de vraag naar een multimediale publicatievorm die makkelijk te gebruiken is.

Het lijkt er alleen wel op dat Sway een gesloten techniek is, die niet is om te zetten in een open standaard. Als dat zo is, is het een doodlopende weg, mag ik hopen. Een waar we nu makkelijk kunnen experimenteren om straks in open standaarden met HTML5 en Javascript verder op voort te bouwen.

Op Youtube staat een reeks tutorials om te starten met Sway.

Reacties

2 reacties, meest recent: 13 augustus 2015
  • hoi Mark, toen Sway net uitkwam heb ik het bekeken en er even mee gespeeld, zie deze test-Sway: https://sway.com/8cZLaB4bwPYClqIQ

    Uit die 'dummy-tekst' daarin blijkt al dat ik er wat dubbele gevoelens bij had: lijkt erg mooi en gemakkelijk om zelf digitale content te creëren, mijn eerste gevoel was een digitaal magazine bijv. Maar de verschillende manieren waarop je het dan vervolgens kan delen, is mij niet helemaal duidelijk.

    Als presentatie-tool heb ik het (nog) niet omarmd, misschien nog te onbekend voor me als fanatieke Prezi-fan. Misschien meer als statische presentatie die op een scherm draait en minder als ondersteuning van een verhaal