Transforming Collaboration With Social Tools
Bij het opschonen van mijn leeslijst kwam ik deze PWC-uitgave uit 2011 weer tegen. Volgens mij heeft h...
Zoals ze bij Pentascope al zeggen: na stap 1 komt stap 1. In dit geval wel heel letterlijk:
Stap 1: zorg dat mensen online makkelijk en eenvoudig kunnen samenwerken.
Stap 2 1: Zorg dat mensen online makkelijk en eenvoudig kunnen samenwerken.
Wat is er aan de hand? Op het moment dat we in steeds meer omgevingen online kunnen samenwerken, werken we in steeds meer omgevingen online samen. En als die omgevingen besloten zijn, en er nog geen gestandaardiseerde data-uitwisseling is voor uitwisseling tussen online omgevingen, dan eindig je met eilandjes van online omgevingen. En aangezien deze omgevingen steeds minder gedicteerd kunnen worden door 1 bedrijf (wat als je wilt samenwerken met een toeleverancier, een klant en een toezichthouder, welk systeem gebruik je dan?), moeten we dus zoeken naar andere manieren om de uitwisseling te realiseren. Want de trend verschuift al van 'Bring Your Own Device' naar Bring Your Own App.
Reacties
ik herken het probleem helemaal, de dag dat ik mijn boekje (hoe ouderwets) met mijn wachtwoorden kwijtraak.... Aan de andere kant: gisteren las ik dat een boel mobiele apps na 1x niet meer gebruikt worden, dus uiteindelijk stabiliseert het zich misschien wel weer en werk je nog maar met een beperlt aantal tools. Collaborative annotation tools die als een soort laag over het internet liggen, zouden misschien ook voor verbinding kunnen zorgen. Ben benieuwd: welke oplossingen zie/gebruik je zelf om overzicht te houden met al die omgevingen?
Ouch, zo'n wachtwoordenboekje is wel het laatste dat je kwijt wilt raken. Online biedt dan toch zijn voordelen... Per persoon zullen we inderdaad maar een beperkt aantal apps gebruiken. Het 'vervelende' is dat iedereen zijn/haar eigen selectie maakt. Het is vooral de uitwisseling daartussen die ons voor uitdagingen stelt. Voor mezelf probeer ik het als volgt te organiseren:
In mijn ideale wereld begint alles in mijn virtuele notitieblok - en wordt dat virtuele net zo eenvoudig in gebruik als het boekje van vroeger. Het klinkt misschien nog als veel (denk)werk, maar in de praktijk valt dat tot nog toe reuze mee. De kunst is vooral het virtuele notitieblok steeds weer op te schonen en de belangrijke zaken te verplaatsen naar die plekken waar het waarde toevoegt voor jezelf en voor anderen.
Thx, Markdown kende ik nog niet, weer wat geleerd vandaag!
Over het probleem van de uitwisseling: onlangs stuitte ik op het initiatief Hypothes.is, een open source initiatief bedoeld om een laag over het web heen te creëren waarin je - zodra je de bookmarklet hebt geinstalleerd - online met anderen kunt samenwerken en kennisdelen. Vond het interessant om te zien.
https://hypothes.is/