De Europese top 3 ambitie van Dutch Games Association

  • mei 2015
  • Milou Reiche
  • ·
  • Aangepast mei 2015
  • 1750
Winksels

https://dutchgamesassociation.nl/welcome"Een Europese top 3 positie als doel voor de Nederlandse gamesindustrie". Met die insteek heeft de Dutch Games Association (DGA) Winkwaves eind 2014 benaderd om een vernieuwd internationaal platform te bouwen op basis van social enterprise software Harmonics. Horst Streck, voorzitter van de DGA: “Zie het als een set tools voor de Nederlandse gamesector. Waarmee de gehele Nederlandse gamesindustrie in staat wordt gesteld om effectiever samen te werken, de buitenwereld ons beter weet te vinden en kennis eenvoudig beschikbaar komt."

https://dutchgamesassociation.nl/welcome

De groei van de Nederlandse gamesindustrie
Constructief samenwerken en krachten bundelen zijn key in het ambiëren van deze ambitie: "We zijn een klein land, met een overzichtelijke industrie en een voortreffelijke infrastructuur. Daardoor moeten we als geen ander in staat zijn om de internationale top te bereiken. Dat doel kunnen we alleen bereiken door constructief samen te werken en krachten te bundelen. Hier effectief ondersteuning aan bieden wordt de belangrijkste taak van de DGA."

"Om de ambitie te kunnen waarmaken is het in eerste instantie nodig dat we snel kunnen schakelen. Met het nieuwe platform, waarmee iedereen binnen een paar klikken bereikbaar is en direct de conversatie kan worden aangegaan, wordt dit mogelijk. Daardoor weten we precies wat er speelt, wordt kennis uitgewisseld en kunnen we snel en gericht handelen."

Lancering dutchgamesassociation.nl
Op 13 mei lanceert de DGA het vernieuwde platform voor de gamesindustrie. Tegelijkertijd gaat gamesNL, een documentaire en boek over de Nederlandse gamesindustrie in première. Dit alles gebeurt op een inspirerende bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger. Aanwezig zijn bij de presentatie in Pakhuis de Zwijger? Bekijk het volledige programma en meld je aan!