Een mijlpaal met Harmonics: Lancering nieuw nagivatiemenu

  • apr 2015
  • Milou Reiche
  • 2109
Winksels

Woensdag 1 april stond voor Winkwaves in het teken van grootse zaken: De nieuwe navigatiestructuur in Harmonics werd gelanceerd én direct bij twee nieuwe klanten live gezet. Spanning alom, maar het resultaat loont. "Het nieuwe menu ziet er prachtig uit. Het werken met iconen is heel sterk" aldus Saskia Dijkstra van zorgorganisatie Youké. Tijd voor een recap.

Mobiel met Harmonics

In 2013 kozen we bij de lancering van onze social enterprise software Harmonics voor een responsive design. Zowel te bekijken op mobiel, desktop en voor wie wenst, ook op een smart koelkast. Een simpele navigatie was daar voor nodig. Sindsdien hebben menuoplossingen voor mobiele applicaties de nodige ontwikkelingen en innovatie meegemaakt. Om die reden is gekozen om ook voor mobiel de menustructuur mee te nemen in deze ontwikkeling.

Een nieuwe navigatiestructuur

Zowel voor mobiel als voor desktopgebruikers heeft de nieuwe navigatie structurele veranderingen. Voorheen konden gebruikers met een toggle switchen tussen drie menulagen, een algemene menubalk, persoonlijke menubalk en een groepsmenubalk. Na afstemming met onze klanten werd duidelijk dat het tijd was voor een nieuw concept: een overzichtelijke navigatiestructuur die toont waar je je bevindt op het platform, waar je vandaan kwam en welke mogelijkheden er voor je klaarstaan. Een algemeen, groeps- en persoonlijk menu in één overzicht dus. Met de nieuwe structuur is dit nu mogelijk voor desktop én mobiel gebruik.

Een overzichtelijk en aantrekkelijk menu

Twee nieuwe klanten van Winkwaves, zorgorganisaties Youké en MEE ZHN hadden de primeur tijdens de organisatiebrede lancering van hun Harmonics omgeving mét het nieuwe navigatiemenu. De overzichtelijkheid en uitstraling van het menu bleef niet onopgemerkt: Youké's Saskia Dijkstra: "We krijgen al veel leuke reacties. Het nieuwe menu ziet er prachtig uit. Het werken met iconen is heel sterk".

Een mijlpaal voor Winkwaves

Een nieuwe manier van navigeren binnen Harmonics is niet alleen voor onze klanten een feest, ook voor Winkwaves is dit een mijlpaal. Conceptueel activist Mark Schoondorp: "Het menu biedt deelnemers houvast. In 2013 kozen we ervoor de bezoeker optimaal te ondersteunen binnen de context van de pagina. Het nadeel, zo bleek, is dat deelnemers houvast misten in de oriëntatie ten opzichte van de omgeving als geheel. Dat hebben we in het nieuwe design nu opgelost." De komende tijd rollen we deze navigatiestructuur uit bij al onze klanten.

Ook benieuwd naar de nieuwe navigatiestructuur in Harmonics? Binnenkort kun je deze bewonderen op onze open intranet omgeving Wij van.