Minder herrie op kantoor?

 • jan 2015
 • Mark
 • 4
 • 2038
Winksels

Hoe mooi onze ruimte ook is, we missen concentratie- en belplekken. We willen de maand februari gebruiken om tot een plan te komen hoe we dit probleem gaan oplossen. Een optie is om een verdieping in de ruimte te maken, waarna je ruimte hebt om onder en boven van geluidsisolatie te voorzien. Een andere optie is om met stof, objecten en scheidingswandjes de huidige ruimte aan te pakken. Een akoestisch expert zou ons in ons keuzeproces daarbij erg van pas komen. Wie o wie kan ons verder helpen?

De keuken en ontvangst

De werkruimteruimte

Reacties

4 reacties, meest recent: 4 februari 2015
 • Ik ben geen akoestisch expert, maar zoals je wellicht nog kan herinneren hebben wij verdiepingen en een open gat naar de zolder en geluid gaat hier heel gemakkelijk van de beneden naar de bovenverdiepingen (en weer terug).

  Het kost bij jullie vast ook een hoop licht / 'ruimtelijk' gevoel, zo'n verdieping in het kantoor, maar ik neem aan dat andere bewoners van de fabriek daar ook ervaring mee hebben?

  Hopelijk vinden jullie iemand die kan helpen!

 • Hoi,

  Wat grappig dat ik dit nu zie: Een vriend van mij werkt bij Elastic Concepts - jullie buren ergens in de Caballero Fabriek - en zij hebben net een nieuwe entresol gekregen die ontworpen is door een andere kennis: Reinder Douwes van Studio D11. Wellicht kun je bij hen in ieder geval al even kijken hoe dat eruit zou zien (ik weet niet in hoeverre het ruimtelijk overeenkomt, maar kijken kan geen kwaad).

  Verder is het interessant om na te denken over stoffering voor akoestiek. Op bouwkunde in Delft zijn speciale belmeubels in de gangen geplaatst om de akoestiek te dempen. Vooral bij de meubels die in een 'harde gang' hangen (enkel beton en gietvloer) zorgen de meubels voor een bijna onwerkelijke geluidsdemping: iets dempt je oor als je er langs loopt(!)

  De massa van de entresol zal in grote mate bepalen hoeveel geluid de entresol zelf weer genereert (als deze kantoorplekken bevat): een houten verdieping zonder goede vloerbedekking is zelf ook weer een klankkast.

  In ieder geval een leuke kronkel om over na te denken. Je zou zelfs een balkonnetje of eiland kunnen ontwerpen die niet de gehele ruimte overspant maar slechts een gedeelte. Je houdt dan het ruimtelijke effect deels.

  Groet,

  Teun

 • @teunverkerk Jah! dat hebben we gezien inderdaad eind vorig jaar toen ze daar begonnen. Zo is mede ons idee ook ontstaan. Erg leuk. Ah de belmeubels is zeker een goede oplossing ook. Heb je daar wat meer info over?

  Dank voor je tip!