Een sociaal intranet voor Novagraaf

 • jan 2015
 • Milou Reiche
 • 2
 • 2538
Winksels

Een social samenwerkomgeving die medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk verbindt. Met die wens benaderde het internationale octrooi- en merkenbureau Novagraaf Winkwaves in januari 2014. Deze maand is NovaNet, het sociale intranet op basis van Harmonics, organisatiebreed gelanceerd.

Ingericht op projectmanagement, document management en social interactiemogelijkheden biedt NovaNet ruim 400 professionals, internationaal verspreid over 13 kantoren de mogelijkheid om het samenwerken, kennisdelen en communiceren te versterken.

Om NovaNet te faciliteren als waardevol instrument in de werkzaamheden van de medewerkers zijn webinars georganiseerd door projectmedewerkers van Novagraaf en Winkwaves. Zo zijn gebruikers nationaal en internationaal wegwijs gemaakt door de omgeving.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Reacties

2 reacties, meest recent: 29 januari 2015
 • Bedankt voor je bericht, Milou!

  Een kleine update: ruim twee weken na de 'soft launch' op 12 januari is ons platform gegroeid van 39 first users naar 280 geregistreerde collega's (van in totaal ongeveer 350 medewerkers). Ook zijn er inmiddels 18 nieuwe groepen aangemaakt. Een goede start dus!

  De launch is op verschillende manieren ondersteund, in Nederland hebben we bijvoorbeeld walk in meetings georganiseerd waarbij men vrijblijvend binnen kon lopen voor uitleg over de basic features. In Frankrijk is de plaatselijke community manager door het pand gelopen om ter plekke hulp te bieden en daarnaast zijn er korte workshops georganiseerd met specifieke thema's (bijvoorbeeld over de manieren om interactie te hebben met collega's en de werking van groepen). En er zijn twee webinars geweest, in het Nederlands en Engels, die nu ook terug te vinden zijn op het platform - een Franse versie met subtitles volgt.

  Verder hebben we een speciale groep met tips & tricks genaamd 'How to use NovaNet' - ook met dank aan het voorbeeld van ishare! @colinwells

  Volgende week hebben we een meeting met @charlotte en @rene om terug te kijken en uiteraard vooruit te kijken. To be continued!