Community Coaching: We hebben nog een lange weg te gaan…

 • jan 2015
 • Guido Pater
 • 2
 • 3315
Dossier: Communitymanagement

Niet om 2015 gelijk heel negatief te beginnen, maar ik kon het toch niet laten om naar aanleiding van een ander bericht in deze groep, een reactie in de vorm van een blog te schrijven.

Denk dat we ondanks alle positieve energie ook kritisch naar onszelf mogen blijven kijken en dat alleen met het continue kritisch herzien van onze aannames ervoor zorgt dat we verder komen binnen de acceptatie en verdere ontwikkeling van het fenomeen community management, óf zoals ik het zelf liever noem: community coaching.

Reacties

2 reacties, meest recent: 3 januari 2015
 • Dank voor het delen van je inzichten Guido! Het mooie vond ik aan het artikel dat het een overzicht biedt van de veelzijdigheid in de functie. Ik ben het met je eens, het integreren in werkprocessen komt er niet uit. Maar dat verschilt natuurlijk per organisatie, dus dat is een uitdaging om dat te beschrijven.

  Wellicht kunnen we in deze kronkel gezamenlijk werken aan een overzicht van de rollen die de community manager/ coach heeft en op basis hiervan zelf iets moois bouwen.

 • @julia en jij weer bedankt voor jouw reactie. Het klopt hoor de functie erg veelzijdig is, maar daar schuilt ook direct het gevaar in. Als ik kijk naar de verschillende skills dan krijg ik een beetje het gevoel dat we als snel opzoek zijn naar het schaap met 5 poten.

  Plus dat als we het naar het volgende niveau willen trekken (een (h)erkende functie) dan moet het nog concreter worden, want de huidige beschreven skills zijn voornamelijk 'softskills' (wat niet minder belangrijk is hoor ;)).

  Maar een goeie voorzet om in jouw bijdrage een vervolgstap te zetten...