The Lesson of the Sony Hack: We Should All Jump to the 'Erasable Internet' - NYTimes.com

 • dec 2014
 • Mark
 • 1
 • 2772
Dossier: Sociale Innovatie

Terwijl wij in 2015 willen nadenken over slimme analyses op zoveel mogelijk data, is de keerzijde, de "erasable internet" ook in opkomst. Een prachtige quote van Howard Lerman, mede-oprichter van Confide: “Everyone is so excited about the cloud, but the cloud is really a drunken Xerox machine making copies of pretty much everything that everyone has said anywhere and spewing it all over the place.”

Wat willen we in het zakelijke verkeer behouden? Wat willen we verwijderen? En wat te doen als we van 1 van beide acties spijt krijgen? Want dat we bij elke keuze ook spijt zullen krijgen, is wel zeker. Dat bewijst enerzijds de Sony hack en anderzijds al die keren dat je iets kwijt was... Misschien iets om mee te nemen in de toekomst van Harmonics.

The Lesson of the Sony Hack: We Should All Jump to the 'Erasable Internet' - NYTimes.com

http://bits.blogs.nytimes.com/2014/12/18/the-le...

Reacties

één reactie, 5 januari 2015
 • Dat is een goede. Het lost wel een aantal community problemen op. Stel dat je een widget in je community bouwt met de text:

  "This page will erase at X date. Click below if you want to keep this page"

  "Keep for 6 more months"

  "Keep for 1 more year"

  "Keep for for at least as long as I am a member"

  Vergt wat denk en brainstorm werk maar dat zou wel de juiste discussie opleveren en een heleboel "linksdraaiend" vertrouwen kweken. Men vertrouwt de boel omdat de content een keer verdwijnt.