Here's a Radical Way to End Vacation Email Overload | TIME - No e-mail policy maar dan anders

  • aug 2014
  • Irene
  • 1
  • 2664
Dossier: Sociale Innovatie

E-mail is als communicatiemiddel binnen bedrijven veelal uitgegroeid tot een tijdvretend monster. Het enigszins ordelijk houden van de inbox is voor velen een dagtaak geworden. Om medewerkers hierbij te helpen heeft Daimler een nieuwe e-mailmogelijkheid uitgerold: medewerkers van Daimler kunnen bij hun out-of-office een regel instellen dat al hun inkomende e-mail automatisch verwijderd worden. Zo blijft hun inbox leeg tijdens hun vakantie en kunnen ze letterlijk met een schone lei na hun vakantie aan de start.

Ik zou graag willen weten wat dit betekent voor het succes van Daimler. Staat in al die e-mails dan niets belangrijks?! Als statement voor het terugdringen van e-mail vind ik het een interessant experiment. Het rücksichtslos verwijderen van e-mails lijkt me echter niet de beste strategie. Een betere strategie zou volgens mij zijn dat ze gaan werken aan andere manieren van het ondersteunen van samenwerken, kennisdelen en communiceren van hun medewerkers, waarmee hopelijk de stroom e-mails ook verleden tijd wordt.

Here’s a Radical Way to End Vacation Email Overload | TIME

http://time.com/3116424/daimler-vacation-email-...

Reacties

één reactie, 22 augustus 2014
  • In het bericht staat wel dat de afzender een bericht krijgt dat de mail is gedelete, dus ik neem aan dat mensen die iets belangrijks te melden hadden er later op terugkomen. Het zou natuurlijk nog idealer zijn als Daimler een sociale intranet had waar dit soort berichten op een centrale en logische plek kunnen worden geborgd zodat de medewerker bij terugkomst inderdaad niet overspoeld wordt door een wir-war aan berichten.

Trefwoorden