De community manager in interne- en externe communities
Deze week was de tweede editie van het Summer event voor community managers, georganiseerd door 2Dialo...
Een al wat oudere en al eerder geposte (verfrissende) benadering om te leren en innoveren. Innovatie verloopt niet in een rechte en stijgende lijn, maar juist stapsgewijs en soms is het zelfs één stap vooruit en weer twee terug. Toch kun je van de fouten die je maakt leren en verder groeien, zie hieronder wat de voorwaarden voor een brijante mislukking zijn.
Ik ben er nog niet helemaal uit over wat precies de toegevoegde waarde van deze benadering voor een sociale omgeving kan zijn, maar het idee spreekt mij wel aan en het zou misschien in groepen of voor community management toegepast kunnen worden.
Wat is een briljante mislukking?
Een briljante mislukking voldoet aan vier voorwaarden:
Zomaar een voorbeeld: de ‘ontdekking’ van Amerika door Columbus
Die wil het Instituut voor Briljante Mislukkingen in kaart brengen en daarom doen we een oproep.
Reacties
Ook de "Briljante Mislukkingen Award – Zorg 2014" staat weer op de planning:
De gezondheidszorg is ingrijpend aan het veranderen. Meer maatwerk, de nadruk op kwaliteit van leven, doelgerichte financiering en een verschuiving naar ‘zelfmanagement’ van de patiënt. Vernieuwingen die gepaard gaan met vallen en opstaan. Want nieuwe initiatieven lopen nu eenmaal niet altijd zoals gepland. En dat is maar goed ook. Innovatie ontstaat immers vooral door te leren van wat er niet werkt. Lerend vermogen is een teken van kracht. Maar daar is wel lef voor nodig en een open dialoog.
Met het uitreiken van de Briljante Mislukkingen Award – Zorg 2013 is het belang van het delen van mislukkingen op de kaart gezet. In 2014 willen we voortbouwen op dit succes door de transparantie over mislukkingen verder uit te breiden. En met de kennis die dat oplevert het innovatievermogen in de zorg een stevige impuls te geven. Hiertoe nodigen we wederom iedereen uit, wetenschappers én professionals in het zorgveld, om mislukte projecten aan te melden.
Elk mislukt project waarvan geleerd kan worden, komt in aanmerking, of het nu voorbeelden uit de preventie, zorg, onderzoek of praktijk zijn. Inzenden kan door een eenvoudige e-mail te sturen met een antwoord op de volgende vragen: