Re-imagining the future of work

  • apr 2014
  • Charlotte
  • 1
  • 1302
Dossier: Werkplek 2020

Wow! Een te gek animatie filmpje van RSA en Dave Caplan over de veranderende manier van organiseren*. Oftewel, geef mensen de ruimte om het werk zelf in te richten en geef ze de cognitieve ruimte om te denken en innoveren. Zeker de moeite waard om even te bekijken.

"How can we get people more engaged, more productive, and happier at work? Is technology part of the problem – and could it also be part of the solution?

Dave Coplin, Chief Envisioning Officer at Microsoft, imagines what might be possible if more organisations embraced the full, empowering potential of technology and encouraged a truly open, collaborative and flexible working culture."

*Getipt door Paul Corney tijdens Social Now

Reacties

één reactie, 16 april 2014
  • Inderdaad mooi weergegeven! Alleen al daarom de moeite van het kijken waard.

    Het verhaal zelf is minder mindblowing dan de vorm. Desalniettemin een interessant gedachtegoed. Ik geloof dat mensen over het algemeen weinig tijd nemen om na te denken over hoe hun werk anders, beter, efficiënter, leuker kan.

    Een uitspraak die mij triggerde in het verhaal was 'mindful bezig zijn met je taak'. Geconcentreerd op die taak, maar dan ook nadenken over waar die het beste gedaan kan worden, hoe die het beste gedaan kan worden. Dat is dan wel weer erg persoonlijk gericht. Hoe verhoudt dat zich tot 'what's in it for us'?: de verbinding met je collega's omdat je samen werkt en niet alleen, omdat je samen een droom wilt realiseren en resultaten wilt behalen.

Trefwoorden