Dossier: Werkplek 2020

Workshop Creativiteit & Innovatie

  • mrt 2014
  • Mark
  • 1235

Hoe draagt de Werkplek in 2020 bij aan mijn creativiteit en innovatieve slagkracht? Voor creativiteit is ruimte nodig. Ruimte om te spelen, om je gedachten de vrije loop te laten gaan. Geen actielijstjes, volgende afspraken, telefoontjes, mailtjes of andere verstorende factoren. Ruimte om uit je comfortzone van druk druk druk doorwerken te komen. John Cleese heeft daar een mooie presentatie over, waarin hij pleit voor een afbakening in tijd en plaats.

Technologie kan ons op velerlei wijze uit onze comfortzone halen en nieuwe ervaringen bieden. Kijk maar eens naar deze SpaceGlasses.

Hoe gaan wij deze (en andere) ontwikkelingen gebruiken op onze werkplek? Hoe is het van toepassing op kenniswerkers, in de zakelijke dienstverlening? We denken daarbij al snel aan het nog makkelijker beschikbaar zijn van (relevante!) kennis en de mogelijkheid om expertise aan te boren van buiten de eigen organisatie (-onderdeel). Dat biedt direct veel meerwaarde en zal ook bijdragen aan ‘continuous improvement’. Hoe zorgen we ervoor dat de technologische mogelijkheden ook bijdragen aan het ontstaan van ‘disruptive innovations’? Gebruiken we technologie genoeg om ons uit onze comfortzone te halen, met al onze zintuigen? Probeer bijvoorbeeld eens deze volledig veilige simulatie van paddo-gebruik.

Zin in nog een paar voorbeelden van bijzonder technologische ontwikkelingen? Van science fiction naar science facts in 2012 en 2013.

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.