Dossier: Werkplek 2020

Hoe draagt de werkplek in 2020 bij aan onze gezondheid?

 • feb 2014
 • Milou Reiche
 • ·
 • Aangepast mrt 2014
 • 4
 • 1388

Steeds meer werk draait om onze hersenen. Denken we. Maar zijn onze hersenen wel in staat tot werken als we de rest van ons lichaam veronachtzamen? Onder leiding van Desiree Rosier verkennen we de omstandigheden van "het nieuwe" aan werken anno 2020 en de kansen en risico's voor onze gezondheid. #mindthegap

Update 3-3-'14: net op tijd de wifi personal data trackers via TUDelft binnen, CU @ station Gezondheid.

Reacties

4 reacties, meest recent: 3 maart 2014

 • Dank Milou.

  Als ik fantaseer over bijvoorbeeld De Matrix, zo het best kunnen dat tzt onze hersenen prima productie kunnen draaien terwijl wij 'rusten' en ons lichaam, goed gemonitored , gevoed & gemanaged op een centrale locatie die als host fungeert. Waarbij het gecombineerde en mooi aaneengeschakelde intellectuele vermogen van onze breinen de economie op gang kan houden. En zo ook kennisdeling haar optimale omgeving en condities treft.

  Iets dichter bij huis en een mij aantrekkelijker scenario kan de Quantified self movement bieden, in excellente communicatie met de gezondheidszorg nieuwe stijl. Hier zitten nog wel wat uitdagingen in verscholen, en ik denk niet alleen aan privacy als issue.

  In de basis voorzie ik dat uitdaging 1 voor het individu op werkplek 2020 = goed inzicht hebben in wat gezondheid & welzijn voor haar en hem betekent. En als uitdaging 2 dat de werknemer die kennis en vaardigheden verwerft die nodig zijn om juiste keuzes te maken en gedrag, in eigen beheer, aan te passen. Tot slot zie ik als kans een werkgever die de werkplek 2020 zo inricht dat eenieder optimaal welzijn en welbevinden kan bereiken.

  Ik ben reuze benieuwd hoe de reizigers van station Gezondheid hier invulling aan gaan geven als waardevolle input voor de BV Nederland.

 • Ter inspiratie http://www.mt.nl/511/83344/gezond-ondernemen-fithe...

  En wat nou als ze /we al fit zijn en we een werkplek verlangen waarin we ook vitaal een met ontspannen focus kunnen werken?

  Wacht jij op een bureau fiets? Doe mij de kantoorhond maar ;-)

  Opmerkelijk dat er niets over voeding bij staat vermeld trouwens, vindt je niet? Wat dacht je van vertical gardening bij ieder gebouw en daklandbouw voor eerlijke gifvrije en verantwoorde lunches. En je kunt jouw eigen vierkante-meter-tuintje claimen ;-)

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.