Winksels

How to Create an Online Community That Turns Customers Into Advocates

  • dec 2013
  • Mark
  • 1
  • 1704

Hoe maak je van klanten ambassadeurs? Daar gaat het toegevoegde artikel over. Maar wat voor ons interessant is: wat kunnen we hiervan leren voor zakelijke communities, waar klanten niet bestaan, maar collega's zijn?

Neem de eerste tip: Know your big picture. "Great products don’t inspire your market. Great causes do." Je kunt moeiteloos 'your market' weghalen en je houdt een valide statement over. Dus wat is de belofte van jouw omgeving? Minder e-mail? Efficiënter vergaderen? Meer verbondenheid tussen medewerkers? Heb het dus niet over het platform zelf, maar onthoud: Great causes inspire!

De tweede tip luidt 'Help Customers connect'. Dat is een inkopper: Help collega's met elkaar in contact te komen. Waarbij vooral die collega's in elkaar geïnteresseerd zijn die ofwel een min of meer gelijke ervaring delen, ofwel waarbij de een in een gelijke situatie zit als de ander, voorafgaand aan de ervaring. Beetje abstract, maar concreet: wie voor de eerste keer een presentatie voor de board moet geven, komt graag in contact met collega's die dit al eerder hebben gedaan. En wil daarna graag de ervaring bespreken met anderen die zich er iets bij kunnen voorstellen.

De derde tip 'Help Customers Achieve Their Goals' is bij ons het verhaal van reversed engagement: help vooral collega's in wat zij willen bereiken. Dat creëert vanzelf enthousiasme.

De andere drie tips lijken mij in een zakelijke omgeving wat meer voor de hand liggend dan in een consumentencommunity.

  1. Work for the Community, Not Your Bottom Line
  2. Offer Leadership Opportunities
  3. Keep Your Customer Advocate Pipeline Full

Of ben ik te optimistisch?

How to Create an Online Community That Turns Customers Into Advocates

DNS resolution error | info.socious.com | Cloudflare

http://info.socious.com/bid/66455/How-to-Create...

Learn how to create a highly effective and sustainable customer advocacy corps using your online ...

Reacties

één reactie, 9 december 2013
  • Mark,

    Ik heb het principe omgekeerd. Iedereen is OF je toeleverancier OF je klant en zelfs dat kan per situatie verschillen. Dat is imho binnen niet anders dan buiten. Hier zit nou net mijn bezwaar tegen de term "intranet". Het doet net of we ons "binnen" anders moeten gedragen dan "buiten", terwijl de waardeketen pas eindigt als je 'product' betaald wordt. Een sociaal intranet die niet tot gevolg heeft dat de klant er beter van wordt, heeft - behalve wat kosten besparing - niet zoveel bestaansrecht. Immers het volgende jaar is de kostenbesparing, het nieuwe te verwachten kosten nivo en daarmee is dat argument van tafel om er mee door te gaan in management ogen.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.