Dossier: Communitymanagement
  • 2372
  • 0
  • 1
  • 2

Betrokken

Mark
Irene
Guido Pater
Sahar Mokamel

5 Key Phrases For Community Managers | Dave Cayem

Taal is belangrijk, vandaar dat wij termen en dergelijke binnen Harmonics waar gewenst al configureerbaar hebben gemaakt. Maar als het gaat om standaard e-mails en dergelijke, sturen wij een tekst die voor alle klanten gelijk is. Dan kan het maar beter wel de best denkbare tekst zijn. Dave Cayem benoemt een vijftal key phrases (inderdaad, in het Engels). Er zijn er echter vast wel meer. Wat zijn de beste formuleringen? En hoe 'deelbaar' zijn deze over organisaties heen? De aanleiding namelijk van deze kronkel is de term 'belonen' wanneer wij een mail sturen naar een tafeldame/heer als iemand toegang vraagt tot een besloten groep. Iemand vroeg zich af waarom wij deze 'hondse term' (mijn vertaling) gebruiken? En dat is op zich een goede vraag. Dus wie zin heeft: wat zijn jouw favoriete formulering die je gebruikt als community manager?

Reacties

1 reactie – 24 oktober 2013

Guido Pater

Allereerst bedankt voor de link, deze heb ik direct binnen het community managers team verspreid: als "must read" zeg maar.

"Ja, maar" hoe niet

Misschien niet één van de zinnen/woorden ik vaak gebruik, maar juist eerder probeer te vermijden is "Ja, maar... ". In discussie met critici merk ik dat ik soms verval in het verdedigen door ja-maar (waardoor ik eigenlijk zeg: alles wat je net hebt gezegd is onzin, want...).

Dienstbaar

Als community manager is, in mijn ogen, de zin: "Hoe/Waarmee kan ik jou helpen?" (niet te verwarren met "Kan ik jou helpen?", want dit is immers een gesloten vraag) één van de belangrijkste om continue te stellen. En het antwoord dat je vervolgens krijgt altijd serieus te nemen.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.