Interactive Intranet Conference 2013, een impressie

  • okt 2013
  • Milou Reiche
  • ·
  • Aangepast dec 2013
  • 2094
Winksels

Inspirerende visies, perspectieven en zo af en toe ware intranet evangeliën werden afgelopen 24 en 25 september geboden en gehoord op de Interactive Intranet Conference 2013, te London. Een top 3.

  1. Luis Suarez, IBM's social business goeroe, bracht stof tot nadenken door zijn visie te delen op vraagstuk: the workplace of the future. Niet gefocust op de fysieke werkplek, maar juist op de state of mind van de werknemer die de komende 5 a 10 jaar onderhevig is aan de nodige verandering.
  2. In lijn met topic the world's most user focused intranets bood Andrew Wright (Worldwide Intranet Challenge) inzicht in de mate van participatie op een intranet. Zo bleek tijdens een kleine steekproef onder het publiek van de conferentie, dat de belangrijkste factoren in het participeren op een intranet liggen bij de mate van ease of finding information en staff able to interact. Dit in tegenstelling tot quality of content en de look and feel van het intranet platform.
  3. Vanuit de gedachte rethinking how we value intranets brachten intranet specialisten Matt McCourty en Nigel Williams (Interact), fenomeen web-led Usernomics naar iic13. Door het meten van onder andere het aantal endorsements, comments en ratings van documents op een intranet maakten McCourty en Williams de Return on Investment (ROI) tastbaar door het meten van de Return on Engagement (REO).

Meer indrukken zijn te vinden via #iic13, of de Interactive Intranet Conference 2013 blog.