10 Keys to Building Great Teams

 • jul 2013
 • Irene
 • ·
 • Aangepast jul 2013
 • 2
 • 1827
Dossier: Psychologie

In dit artikel worden 10 belangrijke zaken benoemd om teams goed te laten werken (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek). Hieronder som ik ze kort op. Voor het samenwerken via enterprise social software wellicht goed om ook over na te denken en rekening mee te houden.
10 keys to building great teams:

 1. Prioritise social skills. It's not about putting all the biggest brains together, it's thinking about the social dynamic.
 2. Mix genders.
 3. Build trust.
 4. Use humour. Humour has all sorts of benefits including reducing stress, boosting creativity, communication and team cohesiveness
 5. Mix introverts and extroverts.
 6. Define goals. An unclear vision of the goal that was stopping them performing effectively.
 7. Define roles. It's frequently unclear to team-members what ther role is. Unclear roles become particularly problematic when the situation chagens and the team has to adapt.
 8. Spread the story. For people to work together, they need to know what the story is in a more general sense: Where have we come from and where are we going?
 9. Concise communication. Teams that perform best clearly communicate the most important information before they've even been asked for it and filter out the junk.
 10. Leadership. Naturally it's about motivation, structuring tasks, analysing what needs to be done, allocating goals, etc. But it's more than that. The best leaders also trying to nurture their teams by addressing some of the soft skills above.
Dossier: Psychologie

Teamwork: 10 Ways To Build Great Skills - PsyBlog

http://www.spring.org.uk/2013/07/10-keys-to-bui...

Teamwork skills online or face-to-face involve spreading the team's story, prioritising social sk...

Reacties

2 reacties, meest recent: 30 juli 2013
 • Hoe verhoudt PsyBlog's generaliserende post zich tot de observatie dat de belangrijkste factor van succesvolle teams de bereidheid was om te delen? En als bv. gesteld wordt dat humor zo belangrijk is, dan moet ik aan de zomereditie van de Groene denken, waarin gesteld wordt dat humor klasse-gebonden is, en dat humor eigenlijk eerder het resultaat is van gedeelde waarden dan de oorzaak van de gedeelde waarden. Als ik eerlijk ben, lees ik vooral een optelsom van open deuren: uit onderzoek blijkt A, dus zal A ook van belang zijn voor teamwork. Alsof de optelsom iets zegt over de complexe sociale interactie tussen mensen. Wat ik denk ik mis in het geheel, is de erkenning van het bestaan en de impact van de Vlinder, oftewel de chaos.

 • Eens, het zijn, zoals wel vaker binnen de sociale wetenschappen, enigszins open deuren. En natuurlijk is de sociale interactie een stuk complexer.
  Toch kan het wat mij betreft prima als een soort check-list dienen. Zo'n opsomming kan helpen om er even over na te denken. Het ligt een stuk complexer en het zijn geen punten waar makkelijk op te sturen is. Er toch even aandacht aan besteden en verder over nadenken kan natuurlijk een (groeps)manager helpen om het gedrag te bekijken en wellicht nieuwe ideeen op te doen.

  In het artikel uit de Groene waar jij het over hebt (zeer interessant trouwens!) kwam ook naar voren dat hoewel er groot verschil in humor is dat toch ook naar elkaar kan groeien: er gezocht wordt naar een overeenkomst, ook op het gebied van humor.